Samsun'da huzurlu toplum semineri

Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı bünyesinde yurt çapında düzenlenen 'Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum' adlı seminer Samsun ile devam etti.

Google Haberlere Abone ol
Samsun'da huzurlu toplum semineri

Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı bünyesinde yurt çapında düzenlenen 'Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum' adlı seminer Samsun ile devam etti.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla din görevlileri ve ailelerine yönelik sürdürülen proje kapsamında ülke genelinde 'Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum' adlı seminerlerle ailenin önemine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Bu güne kadar birçok ilde gerçekleşen ve 3 gün süren seminerlerde 'Sağlıklı Birey, Sağlıklı İlişki', 'Aile içi İletişimin Temelleri', 'Ailede öfke kontrolü' ve 'Anne-Baba-Çocuk İlişkisi' konularında uzmanlar tarafından yapılan seminerlerde önce Diyanet personelinin ardından da toplumun bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Samsun İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilde görev yapan Diyanet mensupları aileleriyle birlikte katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, “Toplumu oluşturan en temel unsur ailedir. Ailenin mutluluğu ve huzuru iki tarafın karşılıklı hoş görüsüne bağlı. Siz eğer eşinizi ve çocuklarınızı bir birey olarak görmez iseniz hatalı davranışlar sergilersiniz. Siz nikâh masasına oturduğunuz zaman Allah adına söz verdiniz. Allah’ı şahit tuttunuz evliliğinize. Ama daha sonra ailenize hakaretler ettiniz. Yarın Allah’ın huzuruna nasıl çıkacaksınız. Melekler şahit olmuştu, utanmayacak mıyız onların karşısına çıkmaya. Ailelerimiz bizim en değerli varlıklarımızdır. Diğer yandan kıskançlık ve kadın ‘dırdırı’ erkeği evinden koparır. Siz siz olun eşinizle tartışmayın, tartışma ailenin felaketidir, zelzelesidir. Onun kazananı olmaz. Karısının kendisine güvendiği bir erkek hayatta her zaman dik durur. Hatice annemiz Peygamberimizin hep arkasında olmuştur.” şeklinde konuştu.

Seminere konuşmacı olarak katılan Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Doç. Dr. Huriye Martı, sunum yapmadan önce seminerin düzenlenme amacı ve önemi hakkında konuşma yaptı. Samsun’da çok iyi çalışan bir Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu bulunduğunu belirten Huriye Martı, toplumu din konusunda aydınlatan Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı öncülüğünde kadın ve aileye yönelik sürdürdüğü faaliyetler kapsamında gerçekleştirilen seminerlerin tüm yurtta düzenlendiğini, bu kapsamda Samsun’a geldiklerini söyledi.

Sağlıklı bir toplumun oluşmasının temelinde aile fertlerinin eğitim almış, mutlu ve huzurlu bireylerden oluşmasının önemli olduğunu kaydeden Doç. Dr. Huriye Martı, şunları söyledi: “Bizim Diyanet İşleri Başkanlığımızın 3 yıl öncesine kadar aile ile ilgili herhangi bir daire başkanlığı yoktu. Diyanet'in teşkilat yapısı değişince ‘Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı’ diye bir daire kuruldu. Diyanet'in aile, kadın, gençler ve çocuklar için yaptığı faaliyetleri bu dairenin yönetmesi istendi. Biz de ailelere hizmet vermeye başlamadan önce dönüp önce kendimize bir bakalım dedik. Bizim aile ilişkilerimiz ne durumda. Bizim eğer aile içerisinde sorunlarımız var ve bu sorunları aşamıyorsak başkalarına faydalı olamayacağımızı düşündük. İnsan önce kendisi iyi olacak ki daha sonra başkalarına iyi olmayı önerecek. Bu sebeple önce din görevlilerimiz ve aileleriyle bir araya gelebileceğimiz toplantılar düzenleyelim istedik. Bu seminer öncelikle dini yönden aile ilişkilerinde bildiklerimizin yanında eksik olduğumuz konularda bilgi sahibi olmamızı amaçlıyor. Nedir o yönler; aile içi iletişimle ilgili bir takım bilgiler tam olmaya bilir, benim şahsen öyleydi. Aile içerisinde her bireyin çocuğun, gencin, yaşlının, kadının ve erkeğin psikolojisiyle ilgili bilgilerimiz tam olmayabilir. Bu çalışmayla onları öğrenme fırsatı bulalım. Yani psikologlardan, aile danışmanlarından, rehberlik ve psikolojik danışmanlık yapan kıymetli hocalarımızdan öğrendiklerimizle görevlilerimiz dinin aileye bakışını bu beşeri bilgiler ile buluşmasını sağlasınlar. 3 gün sürecek olan seminer 10 başlık altında size verilecek olan bu bilgiler tamamen uzun sıkıcı konular yerine çok pratik ve akılda kalıcı olan bilgilerden oluşuyor.”

Açılış konuşmalarının ardından seminer Doç. Dr. Hülya Martı’nın 'Ailede Dini Değerler' konulu sunumuyla devam etti. Seminerin üçüncü günü ise katılımcılara Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı tarafından katılım sertifikaları düzenlenecek törenle verilecek. CİHAN

Yorumlar