Samsun'da dolu yağışı maddi hasara neden oldu

Samsun'un Havza ilçesinde ceviz büyüklüğünde yağan dolu, arabaların camını patlattı, çatılardaki güneş enerjilerinin camlarını kırdı. Havzaya bağlı Ersandık, Ortaklar, Aslançayır, Mısımılağaç ve Yenice mahallerinde etkili olan...

Google Haberlere Abone ol
Samsun'da dolu yağışı maddi hasara neden oldu

Samsun'un Havza ilçesinde ceviz büyüklüğünde yağan dolu, arabaların camını patlattı, çatılardaki güneş enerjilerinin camlarını kırdı.

Havzaya bağlı Ersandık, Ortaklar, Aslançayır, Mısımılağaç ve Yenice mahallerinde etkili olan dolu maddi hasara neden oldu. Ceviz büyüklüğündeki dolu mahallede kırılmadık kiremit bırakmazken bir minibüs ve bir otomobilin camını patlattı.

Dolunun büyüklüğü mahalle sakinlerini de şaşırttı. Hayati Doğruer isimli vatandaş, “50 yaşındayım bugüne kadar böyle bir şey görmedim. Çok aşırı şekilde büyük ve hızlı yağdı. Yaradan şükür 10 - 15 dakika içerisinde kesildi.” dedi.

Bu arada yağan dolu nedeniyle kırılan kiremitlerini değiştiren Cemal Işık ise “Her biri yumruk gibi dolu yağdı. Bütün evin kiremitleri kırıldı.” şeklinde konuştu.

Bir başka mahalle sakini Halil Karadağ ise 86 yaşında olmasına rağmen böyle bir dolu yağışı görmediğini ifade etti. Dolu yağışından minibüsünün camı kırılan Sair Karadağ da Havza’dan köye dönerken doluya yakalandığını ve dolunun aracının camını kırdığını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar