Samsun'da 19 Mayıs törenlerinin eğlence kısmı iptal edildi

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle 19 Mayıs kutlamalarının eğlence kısmı Samsun’da iptal edildi. Konuyla ilgi Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Türk milletinin Kurtuluş...

Google Haberlere Abone ol
Samsun'da 19 Mayıs törenlerinin eğlence kısmı iptal edildi

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle 19 Mayıs kutlamalarının eğlence kısmı Samsun’da iptal edildi.

Konuyla ilgi Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün olarak kabul edilen 19 Mayıs’ın Samsun için ayrı bir önem taşıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Doğum günüm’ dediği 19 Mayıs'ta, ülke genelinde düzenlenen kutlamalarda Atatürk saygıyla anılırken, 19 Mayıs’ın Samsun’da daha geniş kapsamlı kutlanıyor. Ancak Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve aziz milletimizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından ülkemizde üç günlük milli yas ilan edilmesiyle Samsun’daki 19 Mayıs kutlamaları kapsamında tüm eğlenceler iptal edildi.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar