Samsun Valisi Aksoy, Feza Koleji öğrencilerini ödüllendirdi

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, TÜBİTAK Biyoloji Olimpiyatları'nda madalya kazanan Feza Koleji öğrencilerini makamında kabul ederek, tebrik etti.

Google Haberlere Abone ol
Samsun Valisi Aksoy, Feza Koleji öğrencilerini ödüllendirdi

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, TÜBİTAK Biyoloji Olimpiyatları'nda madalya kazanan Feza Koleji öğrencilerini makamında kabul ederek, tebrik etti.

Samsun Feza Koleji, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 21. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda üç madalya ve 2 mansiyon alan öğrencileri, olimpiyat koordinatörleri Sebahattin Aykan’la beraber valiliği ziyaret etti. Makamında, öğrenci ve okul yönetimini tek tek selamlayarak karşılayan Vali Aksoy, dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrencileri tebrik eden ve ilerde ne olacaklarını soran Vali Aksoy, “Derslerinizin yanında biraz daha gayret göstererek kendinizi geliştirme adına bu tür projelerde yer almak çok önemli. Bu anlamda sizleri yönlendiren öğretmenlerinize ve ailelerinize teşekkür ediyorum. Bu yaşta aldığınız bu başarılar sizlerin ilerleyen dönemde daha iyi yerlere gelmenizde katkılar sağlayacaktır. Aynı zamanda bu başarılarınız diğer okul ve öğrencilere de örnek olacaktır diye düşünüyorum.” dedi.

Ziyarette konuşan Feza Eğitim Kurumları Biyoloji Olimpiyat Koordinatörü Sebahattin Aykan da olimpiyatın yapılışı ve önemi konusunda Vali Aksoy’u bilgilendirdi. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB), ortaöğretime yönelik olarak her yıl Ulusal Bilim Olimpiyatları ve Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı düzenlendiğini belirten Aykan, şöyle konuştu: “İki aşamalı sınavlar şeklinde gerçekleştirilen olimpiyatların birinci aşama sınavı Nisan 2013'te yapıldı. İkinci aşaması 23-24 Kasım tarihlerinde Ankara’da yapılan olimpiyatlara 19 bin 594 öğrenci arasından seçilen 351 öğrenci katıldı. TÜBİTAK tarafından düzenlenen 21. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın ikinci aşama sonuçları Ankara MEB Şura Salonu’nda gerçekleştirilen törenle açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Feza Eğitim Kurumları katıldığı yarışmada Biyoloji dalında 3 Türkiye 3.'lüğü elde ederek bronz madalyayı Samsun'a getirdi. Şevval Karadağ, Büşranur Durmuş Müberra Meral Özdemir, elde ettikleri başarı ile Uluslararası Bilim Olimpiyatları'na hazırlık için yarıyıl tatilinde düzenlenecek Kış Okulu’na katılacak. Kamp sonrası yapılacak sınav sonucuna göre Milli Takıma girmeye hak kazanacak öğrenciler, Türkiye'yi yarışmalarda temsil edecek. Bunun yanı sıra başarı elde eden öğrenciler, TÜBİTAK'tan para ödülü, üniversite hayatı süresince burs ve ÖSYM'den ek puan kazandı.”

Öğrencilerinin elde ettiği başarının Samsun'un eğitimi açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Sebahattin Aykan, "TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları sonuçlarına göre, ön elemeyi geçen 11 öğrencimizden 3’ü madalya kazanarak dereceye girdi. Olimpiyatlarında başarılı olan öğrencilerimizi, emeği geçen öğretmenlerimizi ve ailelerini kutluyorum. Bu sonuçla Karadeniz Bölgesi'nde en çok madalya alan okul olmanın haklı gururunu yaşıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy, öğrencilere altın takarak çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaretin sonunda öğrenciler ve Aksoy hatıra fotoğrafı çektirdi.



CİHAN

Yorumlar