Samsun Şoförler Odası Başkanı Apaydın güven tazeledi

Samsun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın yapılan olağan genel kurulunda başkanlığa Fevzi Apaydın yeniden seçildi.

Google Haberlere Abone ol
Samsun Şoförler Odası Başkanı Apaydın güven tazeledi

Samsun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın yapılan olağan genel kurulunda başkanlığa Fevzi Apaydın yeniden seçildi.

Samsun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı'nın olağan genel kurul toplantısı, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Metin Genççakır'ın divan başkanlığında, Villa Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Samsun Ticaret İl Müdürü Mustafa Kocaman, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, esnaf oda başkanları ve çok sayıda şoför katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) ve Samsun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fevzi Apaydın, ilin son dönemde korsan araçların çalışma alanı haline geldiğine dikkati çekti. Korsan çalışan taksi ve servis araçlarından, oda üyesi bulunanlar olduğunu söyleyen Apaydın, "Bu arkadaşlarımız yerel seçimler öncesi ilçe belediyelerinden 3 ila 5 bin liraya satın aldıkları araç plakaları ile o ilçe trafik tescil bürolarına kayıt tescillerini yaptırmak suretiyle Samsun merkezde çalışmayı planlamaktadırlar. Böyle bir uygulama yok. Araç, tescil edildiği yerde çalışacaktır, bu, yasa gereğidir. Ticari taksi, minibüs ve servis araç plakası şoförün hayatıdır. Onun emekliliğidir, ailesinin geleceğidir. Ekmek ve emek kutsaldır. Onu çalmaya çalışanlar hırsızdır. Bu hırsızlığa imkan tanımayacağız. 30 Mart 2014'den sonra Samsun büyükşehir olacaktır. Yeni yapılanma, ilçe ticari taksilerin, minibüslerin ve servis araçlarının Samsun'da çalışması demek değildir." dedi.

"SAMSUN'UN ÖNCELİKLİ SORUNU ULAŞIM"

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise Samsun'un ilk çözülmesi gereken sorununun ulaşım olduğunu söyledi. 'Ulaşım kardeşliği pekiştirmektir, ticareti gelişmektedir' diyen Genç, "Ulaşım Samsun'un her yerine katkı sağlayan iştir. Ulaşım ile ilgili bir sorun varsa orada sözcülüğünü yapan bir kardeşiniz olarak, bu görevi yaptım, yapmaya da devam edeceğiz. Büyükşehir belediye başkan adaylığı ile ilgili söylediğimizin her sözün arkasındayım. 17 ilçemizde söyledik. 'Başkan aday olamadı, kenarda bekliyor' diye düşünmeyin. Siyasetin içerisindeysek bu sorunları söylemek, sorunlara çözüm bulmak boynumuzun borcu olduğunu ifade etmek istiyorum. Samsun'da ilk önce çözülmesi gereken sorun ulaşım sorunudur. Ulaşımı çözerseniz, Yabancılar Pazarı'ndaki esnafı, küçük esnafı, Vezirköprü'deki, Alaçam'daki, Yakakanet'teki kısacası 17 ilçedeki insanı memnun edersiniz. Ulaşım sorunu çözersek, vatandaşın şehir merkezine gelmesini sağladığımız zaman bu şehirde birlik ve beraberliğe önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TŞOF ve Samsun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fevzi Apaydın'ın divan başkanlığına sunduğu tek liste ile seçime gidildi. Delegelerin oyunu alan Apaydın, yeniden başkanlığa seçildi. Seçim sonrası Samsun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın yönetim kurulu asil üyeleri şu şekilde oluştu: "Yusuf Saim Erkan, Recep Yaman, Hasan Bektaş, Mecit Yıldız, Selahattin Değirmenci, Yaşar Sungur, Muzaffer Hamurcu, Aslan Öngüç, İsa Güven, Sadık Tercanlı"

CİHAN

Yorumlar