Samsun şehir merkezinde kar yağışı başladı

Samsun kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini artırması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Samsun şehir merkezinde kar yağışı başladı

Samsun kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini artırması bekleniyor. Hafta başında soğuyan hava nedeniyle şehrin yüksek kesimleri beyaza bürünmüştü. Yağışların cuma gününe kadar süreceği belirtildi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Balkanlar üzerinden gelen ve halen bölgemizi etkileyen soğuk ve yağışlı havanın önümüzdeki günlerde de etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının cuma gününe kadar sahil şeridinde (Samsun, Sinop Kastamonu ve Ordu illerinin geneli) devam etmesi, yer yer kuvvetli olması, rakımı 300 metre üzerindeki kesimlerde birikintili kar örtüsü ve kar sürülmesi oluşturabileceği tahmin edilmektedir. Rüzgârın Sinop ve Kastamonu kıyılarında poyraz fırtınası (75 – 90 Km/Saat), Samsun ve Ordu kıyılarında ise karayel fırtınası (60-75 Km/Saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Cuma ilk saatlerden itibaren zayıflamaya başlayacak yağışların öğle saatlerine doğru sona ermesi fakat soğuk havanın etkisini devam ettirmesi beklenmektedir. Soğuk hava, kar yağışı, poyraz fırtınası ile birlikte buzlanma ve don olayının meydana getirebileceği olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, su saatlerinde donma, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Öte yandan simit satarak geçimini sağlayan Salih Sağlam, “Kent merkezine ilk kar yağdı. Her mevsimin kendisine göre güzellikleri var. Kar yağması güzel oldu.” dedi. Hafta başından beri kar soğuğunun hakim olduğunu belirten Yaşar Çalışkan ise “Akşam üzeri kar yağışı başladı. Biz de simidimizi aldık, çayla birlikte kar yağışının tadını çıkartacağız." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar