Samsun sahil yolu projesinin iptali için 3 oda dava açtı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum ve Bafra ilçeleri arasına yapmına başlanan sahil yolu projesinin iptali talebi ile Elektrik Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası Samsun Şubeleri tarafından ortak dava açıldı....

Google Haberlere Abone ol
Samsun sahil yolu projesinin iptali için 3 oda dava açtı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum ve Bafra ilçeleri arasına yapmına başlanan sahil yolu projesinin iptali talebi ile Elektrik Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası Samsun Şubeleri tarafından ortak dava açıldı.

18 sivil toplum kuruluşundan oluşan 'Samsun Çevre Birlikteliği Platformu'nun' üyeleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum ile Bafra arasına inşa edilen sahil yolu projesini Bölge İdare Mahkemesi önünde protesto etti. Eylemci grup adına açıklama yapan Mimarlar Odası Şube Başkanı İshak Memişoğlu Soma'da meydana gelen maden faciası dolayısıyla yüreklerinin yandığını söyledi. Türkiye'de taşeron sistemin yasaklanması gerektiğini söyleyen Memişoğlu, " Türkiye'de taşeron sistem vakit geçirilmeden yasaklanmalıdır "dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Atakum ile Bafra ilçeleri arasına inşa ettiği sahil yolu projesinin doğa katliamına neden olduğunu söyleyen Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, "Sahil yolunun yapılıp bitirilmesi neticesinde; Samsun halkının sahilden yararlanma hakkı elinden alınmış olacak, Samsun halkı ancak ve ancak beton yığınlarının ve kayalarının arasından denize girebilecek, Samsun halkı kumsalı olan sahili kaybetmiş olacak, kıyının tümden ekolojik dengesi bozulacak, Ramsar listesine dahil olan kuş cenneti ve su basar ormanları etkilenecektir. Saydığımız tüm bu sebeplerden dolayı kanunlara açıkça aykırı bu projenin bir an önce durdurulması ve iptal edilmesi için Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubeleri tarafından İdare Mahkemesine başvuru yapılarak hukuki süreç başlatılmıştır "diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar