Samsun Referanslı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Deneticiler Şubesi açıldı

Türkiye sekiz ilde şubesi bulunan ve Türkiye’nin en geniş denetim ağına sahip bağımsız denetim firması Referanslı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Deneticiler Şubesi açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Samsun Referanslı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Deneticiler Şubesi açıldı

Türkiye sekiz ilde şubesi bulunan ve Türkiye’nin en geniş denetim ağına sahip bağımsız denetim firması Referanslı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Deneticiler Şubesi açıldı. Açılışa katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Açılışını yaptığımız firma Samsun’un ekonomik yaşamına önemli bir katkı sunacak, destek sağlayacak ve önemli çalışmalar gerçekleştirecek bir kurum olarak yerini alacaktır." dedi.

Açılış töreni öncesi bir konuşma yapan eski Vergi Dairesi Başkanı Referans Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetici Şuayip Sevgi, şirketlerinin 1999 yılında Maliye Bakanlığı'nda üst düzey görevlerde bulunmuş üç tane hesap uzmanı ortaklığıyla kurulduğunu belirtti. Ankara merkezli Referanslı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Anonim Şirketi’nin İstanbul, Bursa, İzmir, Konya, Gaziantep, Adana ve Samsun’daki şubeleriyle, ekonomik büyüklük bakımından belli başlı illerde mükelleflere hizmet sunacağını dile getiren Sevgi, "Bu gün de Samsunumuzda uzun uğraşlardan sonra bir Vergi Müfettişi arkadaşımızla birlikte bir araya gelerek Samsun’daki Referanslı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Deneticiler Ofisimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Öncelikle Samsunumuza, mükelleflerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

VALİ AKSOY: TÜRKİYE'DE HIZLI BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM VAR
Açılışa katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye’de hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşandığına dikkat çekti. Uluslararası alanda rekabet edebilen önemli şirketlere sahip Türkiye’nin Samsun ölçeğinde de bu anlamda kendisini geliştiren ve büyüten önemli şirketler olduğuna vurgu yapan Vali Aksoy, "Samsun, Türkiye’ye baktığımızda vergi sıralamasında 13’ncü sıradadır. Tahakkukda ve tahsilatda farklı oranlar olmakla birlikte 11. ve 14’üncü sırada gidip gelmektedir. Bu da Samsun’un kent ekonomisinin Türkiye içerisindeki yerini ifade etmesi bakımından büyük önem taşımaktadır." dedi.

"FİRMALARIMIZ KENDİNİ BÜYÜTÜYOR"
Samsun’daki firmaların kendilerini geliştirip büyüttüğünün altını çizen Vali Aksoy şöyle konuştu: "Özellikle önümüzdeki yıllarda sermaye piyasası içerisinde yer alabilecek olan firmalarımızın sayısının artması ve uluslararası standartlarda hesaplarını tutuyor olması büyük önem taşıyacaktır. Bu yönüyle kendisini daha iyi bir noktaya taşımak isteyen firmalar açısından da bu tür nitelikli kurumlarla iş birliği içerisinde çalışmaları onlara önemli bir hizmet sunacaktır. Bu gün burada açılışını gerçekleştireceğimiz firmada Samsun’un ekonomik yaşamına önemli bir katkı sunacak, destek sağlayacak ve önemli çalışmalar gerçekleştirecek bir kurum olarak yerini alacaktır."

Konuşmaların ardından Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelasını keserek Referanslı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Deneticiler Şubesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
CİHAN

Yorumlar