Samsun Platformu, Ankara'daki Samsunlu bürokratları buluşturdu

Ankara’daki Samsunlu bürokratlardan oluşan Samsun Platformu, şubat ayı toplantısında Samsun dışında kurulan derneklerin temsilcileriyle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Samsun Platformu, Ankara'daki Samsunlu bürokratları buluşturdu

Ankara’daki Samsunlu bürokratlardan oluşan Samsun Platformu, şubat ayı toplantısında Samsun dışında kurulan derneklerin temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya katılan dernek yöneticileri, yaptıkları ve gelecek aylarda yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve yaklaşık 100 kişinin katıldığı yemekli toplantının açılışını konuşmasını yapan Samsun Platformu Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Taşan, amaçlarının Samsunlu bürokratları biraraya getirmek, aralarındaki dayanışmayı geliştirmek ve Samsun’a götürülecek hizmetlerde koordinasyonu sağlamak olduğunu söyledi. Taşan daha sonra platform üyelerini ve misafirleri katılımcılara tanıttı. Tanışmanın ardından kürsüye çıkan Ankara Samsun Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Remzi Kozal, Samsun nüfusuna kayıtlı ve Ankara’da yaşayan 70 bin 255 kişinin birlikteliğini sağlamak ve Ankara’da Samsunluluk olgusunu pekiştirmek istediklerini kaydetti. Kozal, "Önümüzdeki günlerde Ankara’da, 'Samsun Günleri' adıyla büyük bir organizasyon düzenleyeceğiz. Bu bağlamda Samsun Platformu'nun çalışmalarını da takdirle karşılıyoruz." dedi.

Bursa’dan toplantıya katılan heyeti temsilen söz alan Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Erol Beker ise platformun kendilerini bürokraside iyi temsil ettiğini, bu toplantıyla katılan üç büyük ildeki gücün birlikte çok güzel hizmetler yapabileceğini söyledi. İstanbul Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkanı Kaya Aşçı da, "İstanbul’da kurduğumuz konfederasyonla Samsun Platformu'nu biraraya getirerek dayanışmalarını sağladık. Ankara bürokrasisinde önemli görevlerde bulunan hemşehrilerimizi tanımaktan mutlu olduk ancak gerek İstanbul’da gerekse Samsunluların yoğun olarak yaşadığı diğer şehirlerde siyasi alanda yeterince etkili olamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. İstanbul Feshane’de 14-16 Mart 2014 tarihlerinde yapılacak 7. Geleneksel Samsun Günleri'ne bütün hemşehrilerimizi bekliyoruz." şeklinde konuştu.

'BİRBİRİMİZİ ALLAH İÇİN SEVELİM'

Misafirlerin konuşmalarının ardından Platform Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Arslan söz alarak şunları kaydetti: "Bizler Samsun Platformu olarak, çok şükür 11 yılımızı doldurduk. Bu bir dostluk kurumu, bir sevgi kurumu. Bunun yanında biz bir aileyiz. Biz buna sevgi ailesi, iman ailesi diyoruz. Zaten hayatın temeli de sevgiye dayanıyor. Allah (CC), Kur'ân–ı Kerîm’de, 'İnsanlardan öyle kimseler vardır ki Allah’tan başka birtakım sevgililer edinir, onları Allah’ı sever gibi sever. İman edenlerin Allah’a olan sevgileri ise daha ileri derecededir.' buyurmaktadır. Hayatın temeli sevgi olduğu gibi sevginin temeli de Allah sevgisidir. Bir birbirimizi Allah için sevelim. Biz bu ekiple çok güzel bir sevgi yumağı oluşturduk ancak sayın başkanların dediği gibi birliktelikle oluşturduğumuz bu gücü eyleme, yani faydaya dönüştürmemiz gerekmektedir.”

Buluşma, Samsunlu sanatçı Doğan Ustaoğlu'nun seslendirdiği, yine bir Samsunlu olan Orhan Gencebay'ın şarkılarıyla sona erdi. CİHAN

Yorumlar