Samsun merkezli DHKP-C operasyonu

Samsun Özel Yetkili Savcısı tarafından başlatılan DHKP-C soruşturması kapsamında Çorum'da 2 ayrı adrese operasyon düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Samsun merkezli DHKP-C operasyonu

Samsun Özel Yetkili Savcısı tarafından başlatılan DHKP-C soruşturması kapsamında Çorum'da 2 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Çorum Pir Sultan Abdal Derneği Genel Merkezi'ne yapılan operasyonda derneğin genel başkanı Halil Top gözaltına alındı.

Samsun Özel Yetkili Savcısı tarafından yürütülen çalışma kapsamında birçok ilde DHKP-C üyesi oldukları iddia edilen şahıslara yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Daha önce örgüte üye olmaktan tutuklanan ve caza alan Halil Top'un evi ile genel başkanı olduğu dernekte arama yapıldı. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Terörler Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de DHKP-C üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına aldığı Top'un evi ve başkanı olduğu dernekte yaptığı aramalarda örgüte ait çok sayıda dokümana ulaştı.

Çok sayıda polisin katıldığı aramalarda ele geçirilen laptop ve dokümanlara el koyan polis, şahısla birlikte belgeleri Samsun'a götürdü. Bu arada polisin gözaltına aldığı Top, araca bindirilirken sloganlar atarak örgüt propagandası yaptı. Polislere diren şahıs güçlükle araca bindirildi. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Samsun ve Çorum'un da aralarında bulunduğu birçok ilde örgütle bağlantısı olan kişiler gözaltına alındı. CİHAN

Yorumlar