Samsun Lojistik Köy Projesi tanıtıldı

Samsun’da 672 bin dönüm alana kurulacak olan lojistik köyün proje tanıtımı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katıldığı toplantı ile yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Samsun Lojistik Köy Projesi tanıtıldı

Samsun’da 672 bin dönüm alana kurulacak olan lojistik köyün proje tanıtımı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katıldığı toplantı ile yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Çağatay Kılıç, “Biz AK Parti iktidarları olarak laf değil iş üretiyoruz. Söylediğimizi yapıyoruz. Dile getirdiğimizi icraata döküyoruz. Dolayısıyla sadece söz üreten değil iş yapanız. Biz her şart altında iş yapmaya, koşturmaya ve ülkemizin daha müreffeh yarınlara gitmesi için ne gerekiyorsa yapmak için gece gündüz demeden çalışmaya, bu noktada da hiçbir şekilde geri durmamaya söz vermiş bir kadroyuz. Bu yürüyüş bu kararlılıkla genel başkan ve başbakanımızın bize koyduğu vizyon ve talimatları doğrultusunda yürümeye devam edecek.” dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy projenin başından bu güne kadar gelinen aşamalarında yapılanları slayt gösterimi eşliğinde katılımcılara anlattı. Samsun ve bölgesindeki KOBİ’lere dış dünya ile rekabet etmede yeni bir kapı açacak olan Samsun Lojistik Köy Projesi’nin Türkiye’ye örnek olacağını kaydeden Vali Aksoy şöyle konuştu: "Samsun Lojistik Köy Projesi Türkiye Cumhuriyeti'nin 2007-2013 dönemini kapsayan 9. Kalkınma Planı'nın stratejileri ve girişim alanlarıyla da tam olarak paralellik göstermektedir. Bu proje bölgesel gelişim farklılıklarını azaltıp ve çok merkezli gelişimi destekleyerek rekabet edebilirliği artırarak dengeli bir bölgesel gelişme sağlayacaktır. Ayrıca bu proje Türkiye Cumhuriyeti'nin, girişim rekabetinin geliştirilmesi, bölgesel gelişmenin sağlanması ve eşitsizliklerin azaltılmasına ağırlık veren orta vadeli program hedefleriyle de örtüşmektedir. Sosyal açıdan gelişim merkezi yaklaşımı, istihdam yaratmak, geri kalmış bölgelerden göçü önlemeye katkı sağlayacaktır. Sonuç olarak bu proje, bölgedeki Türk KOBİ'lerinin de katma değerlerini ve dağıtım sektöründeki teknoloji temellerini güçlendirerek rekabet edebilirliğini artırmalarına katkı sağlayacaktır."

İlk etapta proje için Avrupa Birliği fonlarından 25 milyon Euro hibe almaya hak kazandıklarını belirten Aksoy, "Samsun Lojistik Köy, Samsun şehir merkezinin yaklaşık 15 kilometre doğusunda, Tekkeköy ilçesi yakınında kurulacaktır. Samsunport Limanı'na 20 kilometre, Yeşilyurt Limanı'na 7 kilometre, Toros Gübre Limanı'na 5,6 kilometre, Çarşamba Havaalanı'na ise 10 kilometre uzaklıktadır. Samsun-Ordu karayolu, lojistik köyün 1,8 kilometre kuzeyinden geçmektedir. Samsun-Ordu karayolu doğu-batı yönünde ana bağlantı yolu olup, aynı zamanda Samsun'u Ankara'ya bağlayan ana yoldur. Samsun-Çarşamba demiryolu hattı Lojistik Köy'ün tam olarak yanından geçmektedir." diye konuştu.
Toplantıya katılan eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise projenin önemine ve bölgeye katacağı katma değer konusunda bilgiler vererek, emeği geçenlere teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar