Samsun Kimse Yok mu, 6 noktada sıcak yemek dağıtıyor

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, Ramazan boyunca kent merkezinde 6 ayrı noktada ihtiyaç sahiplerinin ayaklarına kadar giderek sıcak yemek dağıtımı yapacak. Talebin fazla olduğunu belirten yetkililer ihtiyaca yetişmekte zorlandıklarını söyledi....

Google Haberlere Abone ol
Samsun Kimse Yok mu, 6 noktada sıcak yemek dağıtıyor

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, Ramazan boyunca kent merkezinde 6 ayrı noktada ihtiyaç sahiplerinin ayaklarına kadar giderek sıcak yemek dağıtımı yapacak. Talebin fazla olduğunu belirten yetkililer ihtiyaca yetişmekte zorlandıklarını söyledi.

Ramazan’ın ilk günü yemek dağıtımına gönüllülerde katılarak ihtiyaç sahibi aileler ile bir araya geldi. Dernek yöneticileri tarafından daha önceden sosyal taraması yapılarak yemek kartı verilen ihtiyaç sahipleri sokaklarına kadar gelen yemek dağıtım aracından haftanın 4 günü 4 çeşit 3 günü 3 çeşit çıkan yemekleri alarak iftarı evlerinde sıcak yemek yiyerek yapıyor. Dernek tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra yemek dağıtım aracını görüp gelenlerinde isteklerini geri çevirmeyen Kimse Yok mu ekipleri büyük bir özveri ile çalışmasını sürdürüyor. Taleplerin beklenenden fazla olduğunu belirten Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, “Ramazan öncesi merkezde ve ilçelerde 1500 koli gıda yardımı yaptık. Her yıl olduğu gibi bu senede Ramazan’da ihtiyaç sahiplerinin ayaklarına giderek yemek dağıtımı yapıyor. Bir kişinin maliyeti 5 lira 1000 kişilik yemek çıktığında her gün 5 bin lira gibi bir maliyet söz konusu. Özellikle Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve yardımda bulunmak isteyen hayırseverlere seslenmek istiyorum. Sizde yardımda bulunarak istediğiniz kadar aileye iftar yemeği yedirebilirsiniz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar