Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi hizmette sınır tanımıyor

Her geçen gün kendisini yenileyen Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde şimdi de Keyifli Doğum Odası, Çocuk Yoğun Bakımı ve Erişkin Yoğun Bakım Servisleri ile Gebe Okulu, düzenlenen törenle hizmete girdi. Daha öncede Anne...

Google Haberlere Abone ol
Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi hizmette sınır tanımıyor

Her geçen gün kendisini yenileyen Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde şimdi de Keyifli Doğum Odası, Çocuk Yoğun Bakımı ve Erişkin Yoğun Bakım Servisleri ile Gebe Okulu, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Daha öncede Anne Oteli, Ağrısız Doğum Ünitesi gibi hizmetleri sunmaya başlayan hastane son olarak 4 ayrı üniteyi de hizmete sokarak adeta özel hastaneleri geride bıraktı. Hastane içerisinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, "Epidural anestezi ile ağrısız doğum, sağlık camiasında çok uygulanabilir zahmetli bir iş olması nedeniyle şuana kadar kamu hastanelerinde pek uygulanan bir yöntem değildi. 'Epidural anestezi ile ağrısız doğuma artık korkulara son veriyoruz' sloganı ile bu işe başladık. 24 Ekim tarihinden sonra 95 hastamıza bu hizmeti sunduk. Toplumumuzda normal doğumdan sezaryene doğru bir kayma var. Bunların sebebi de doğum sancılarından hastaların ve annelerin korkmasıydı. Ama bu ağrıları yenebileceklerini hem gebe okulunda öğreterek bunu aştık. Bunun haricinde Edidural Anestezi ile ağrısız doğum gerçekleştirebileceklerini göstererek normal doğumu özendirmeye çalıştık." dedi.

Konuşmaların ardından Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde açılan Gene Okulu, Keyifli Doğum Ünitesi, 2. Düzey Çocuk Yoğun Bakımı ve 1. Düzey Erişkin Yoğun Bakım Servislerinin açılış kurdelasını Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve diğer protokol üyeleri birlikte yaptı. Açılış sonrası Vali Aksoy ve beraberindekiler üniteleri tek tek gezdi. Açılışa Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, doktorlar, hemşireler ve hastane çalışanları katıldı.

CİHAN

Yorumlar