Samsun İl Sağlık Müdürü Köksal: Hemşireler sağlık sektörünün en önemli unsuru

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, sağlık sektörünün en önemli unsurlarından birisi olan hemşirelerin yurdun her köşesinde, köylere varıncaya kadar zor şartlar altında hizmet verdiğini belirterek 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası’nı...

Google Haberlere Abone ol
Samsun İl Sağlık Müdürü Köksal: Hemşireler sağlık sektörünün en önemli unsuru

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, sağlık sektörünün en önemli unsurlarından birisi olan hemşirelerin yurdun her köşesinde, köylere varıncaya kadar zor şartlar altında hizmet verdiğini belirterek 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası’nı kutladı.

Hemşirelerin sağlık ekibi içerisinde önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Dr. Köksal, "Hemşire bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruyan, geliştiren, hastalık halinde de iyileştirici ve rehabilite edici hizmetleri veren sağlık ekibinin önemli bir üyesidir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık hizmetlerinin ulaşılabilir, sürekli, kaliteli ve en üst düzeyde sunulabilmesi sağlıkta ekip çalışması ile mümkündür. Hemşire, bu ekip hizmetinin en temel ve olmazsa olmaz unsurlarındandır." dedi.

"Hemşirelik mesleği sağlık hizmetlerinde çok önemli bir yere sahiptir Hemşire kelimesi ‘kız kardeş’ anlamına gelmektedir, bu mesleği yapanlar hastalara anne şefkatiyle yaklaşmaktadır sağlık hizmetlerinden memnuniyetin artmasında hemşirelerimizin payı büyüktür." diyen Köksal, "Hemşirelerimiz gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde, köylerde ve kentlerde, kimi zaman zor şartlar altında, vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedir. Bu bağlamda özveriyle hizmet veren bütün meslek mensuplarına teşekkürlerimi sunar, İnsan yaşamına katkıyı hayatının ve mesleğinin ideali kabul eden Hemşirelerimizin 12 Mayıs Hemşireler Gününü 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutluyor meslek hayatlarında başarılar dilerim." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar