Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde İşçiler Eylem Yaptı

Dev Sağlık İş Sendikası Samsun Şubesi üyeleri, kentteki tüm devlet hastanesinde çalışan taşeron işçilerin katılımı ile Gazi Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirdiği eylemde, taşeron sistemini protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde İşçiler Eylem Yaptı

Eylemci grup adına konuşan Dev Sağlık İş Sendikası Samsun Şube Sözcüsü Bahri Kılınç, " Bizler yıllardır hastanelerde taşeron şirketlerde çalıştırılan sağlık işçileriyiz. Niteliksiz de gösterilsek; hasta taşıma, tıbbi sekreterlik, hasta bakıcılık, hasta altı alma, hasta yıkama, idari birimlerde çalışma, hastalara yemek dağıtımı ve yedirme, hastane genel temizliği, hemşire, laborant gibi işleri bizlere yaptırıyorlar ama niteliksiz diyerek ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz. " dedi.

Eşit işe eşit ücret talep ettiklerini açıklayan Dev Sağlık İş Sendikası Samsun Şube Sözcüsü Bahri Kılınç, " Bizler bugün, yıllardır olduğu gibi taşeron işçilerle ilgili hükümetin söylediği her şeyi yalanlayan bir tabloyu yaşıyoruz. Çalışma Bakanı taşeron işçilere müjde diyor, kadro bile verilebileceğini söylüyor. Hükümet sözcüsü iki gün sonra onu yalanlıyor. Kağıt üzerinde yapılan girdi çıktılarla ve bizlere dayatılan hukuksuz sözleşmelerle kazanılmış haklarımız gasp edilmek isteniyor. Açlık sınırının bile çok altındaki asgari ücretle yaşamaya mahkum ediliyoruz. Yol paralarımızdan kesintiler yapılıyor, çalışma saatlerimiz daha esnek hale getiriliyor, fazla mesailerimiz ya hiç ödenmiyor ya da eksik ödeniyor. Yıl sonu şirketlerin değişimi gerekçe gösterilerek haklarımız gasp edilmek isteniyor. Her gelen şirket sanki bizler yıllardır bu hastanelerde çalışmıyormuşuz gibi sanki yeni iş başı yapmışız gibi davranıyor, tarihi kendisinden başlatmak istiyor ve hepsinden önemlisi her kez için yasal ve Anayasal bir hak olan sendikal hakkımız taşeron şirketler ve Çalışma Bakanlığı eliyle ortadan kaldırılmak isteniyor "diye konuştu.

Eylemci grup açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Yorumlar