Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, şehit ailesinden özür diledi

Van'ın Çatak ilçesinde, 1989 yılında şehit düşen Jandarma Er Hakkı Keskin’in Bafra'da ikamet eden ailesine, kaymakamlık, İlçe Jandarma Komutanlığı ve hayırsever vatandaşların yardımları ile yeni bir ev yaptırıldı. Ev törenle şehit...

Google Haberlere Abone ol
Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, şehit ailesinden özür diledi

Van'ın Çatak ilçesinde, 1989 yılında şehit düşen Jandarma Er Hakkı Keskin’in Bafra'da ikamet eden ailesine, kaymakamlık, İlçe Jandarma Komutanlığı ve hayırsever vatandaşların yardımları ile yeni bir ev yaptırıldı. Ev törenle şehit ailesine teslim edildi.

Törende konuşma yapan Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, "1989 yılında, Van'ın Çatak ilçesinde şehit düşen Jandarma Er Hakkı Keskin'in ailesinin toprak evde oturduğu ve maddi durumunun iyi olmadığını gören görevlilerimiz, o gün başlattıkları çalışmalar ile ailenin yeni bir eve sahip olmasını sağladılar. Kutsal bir milletiz. Niye kutsal bir milletiz? Çünkü dünya’ya nizam vermiş, zalimlerin düşmanı, mazlumların hamisi bir milletiz. Bu aziz milletin, bu kutsal milletin en önemli organlarından birisi de Türk Silahlı Kuvvetleri'dir. Yani Türk ordusudur. Şanlı Türk ordusunu şanlı yapan kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimizdir." dedi.

Türk milletinin iki özelliğinden bahseden Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, "Şehitlik ve gazilik kavramı bizim için çok önemlidir. Bizim şanımız, büyüklüğümüz, şahitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesindedir. Onun için biz şehitlik kavramına, şehitlerimize dua ederiz. Türk milleti çok şehit vermiştir. Bizim Samsun ilimizde, şuanda 197 şehidimiz,131 tane gazimiz var. Bu sayılara göre de, Türkiye’de üçüncü sırada, Samsun içerisinde Bafra’da önemli sayıda şehitler ve gaziler vermiş. Bizim rakamlarımıza göre, Bafra’da 30 şehidimiz, 16 tane de gazimiz var. Bildiğim kadarıyla Bafra ilçesinde 17 tane sokağımız,3 tane caddemiz şehitlerimizin isimleriyle isimlendirilmiş, Samsun iliyle beraber, Bafra ilçesi de, gerçekten Türkiye Cumhuriyeti Devletinin namusunu korumuş, evladını gözlerini hiç kırpmadan şehit olarak vermiştir. Bizim devletimiz ve Silahlı Kuvvetlerimiz şehitlerimizin annelerini ve babalarını birer emanet olarak görür. Bu şirin, küçük ama anladığım kadarıyla, Dursun amcanın ihtiyacını giderecek kadar güzel bir ev yapıldı. Ben katkıda bulunan bütün herkese, Türk Silahlı Kuvvetler adına teşekkür ediyorum, Dursun Amca’ya bu zamana kadar, bu konuyu göremediğimiz için özür diliyorum." diye konuştu.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise "1989 yılında, Van'ın Çatak ilçesinde şehit düşen Jandarma Er Hakkı Keskin'in ailesinin Doğanca Mahallesi'nde kullanılmayacak durumda olan evlerin yerine yeni bir ev yapıldığını söyledi. Hayırseverlerin evin yapımında katkı sağladığını belirten Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı, 17 Temmuz’da şehit ailelerine yönelik iftar yemeği düzenleyeceklerini bildirdi. Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, şehit ailesine evde sağlık ve huzur içerisinde yaşamalarını diledi.

Konuşmalardan sonra ise ev teslim ve kurdele kesimi yapıldı. Kurdeleyi şehit annesi Fatma Keskin , babası Dursun Keskin ile birlikte kesen Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Şehit Hakkı Keskin’in ailesine yapılan evin teslim törenine; Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Adalet Komisyon Başkanı Mustafa Keçeli, Samsun İl Jandarma Alay Komutanı J.Albay Hacı Demirezen, Bafra Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör, Şehit Gazileri Daire Kısmı Amiri Albay Saffet Akçin, Bafra Askerlik Şube Başkanı Serkan Savaş, Bafra İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanı Üsteğmen Volkan Yıldırım, Şehit Gaziler Astsubayı Erdoğan Kapusuz, Sosyal Hizmet Uzmanı Tayfun Tazegül, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim kurulu Başkanı Saadet Var, Yardımsever işadamları ile davetli vatandaşlar katıldı. CİHAN

Yorumlar