Samsun Bilim ve Teknoloji Merkezi için son adım atıldı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Yücel Altunbaşak arasında Ankara’da imzalanan protokol ile Samsun Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin kurulması için...

Google Haberlere Abone ol
Samsun Bilim ve Teknoloji Merkezi için son adım atıldı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Yücel Altunbaşak arasında Ankara’da imzalanan protokol ile Samsun Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin kurulması için son aşama da tamamlandı.

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bir süre önce başlattığı 'Bilim Merkezleri Projesi' kapsamında bir süre önce Samsun’a gelen TÜBİTAK uzman heyeti, Başkan Yılmaz'ı ziyaret etmiş ve Yılmaz’a bilgi vermişlerdi. TÜBİTAK öncülüğünde sürdürülen projeye ilişkin bakanlık, 1 milyar dolar bütçe ayırmış ve 16 büyükşehir belediyesine destek programı proje çağrısı yapmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın proje davetini kabul eden ilk 7 Büyükşehir Belediyesi'nden birisi de Samsun Büyükşehir Belediyesi olmuştu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın büyük önem verdiği Samsun Bilim ve Teknoloji Merkezi Projesi ile ilgili olarak TÜBİTAK’la yapılması gereken protokolün imzaları Ankara’da TÜBİTAK merkez binasında TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ile Başkan Yılmaz arasında atıldı. İmza törenine Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Ahmet Uludağ ile Bilim ve Toplum Programları Müdürü Osman Topaç da katıldı.

    Projeye TÜBİTAK olarak 19 milyon TL destek vereceklerini söyleyen TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak, projenin ve imzalanan protokolün herkes için hayırlı olmasını dileyerek, projenin her yaştan, farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturup, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır, ulaşılır bir hale getireceğini söyledi.

    GENÇLERİN ENERJİLERİNİ BİLİME YÖNLENDİRECEĞİZ

    Hayata geçirecekleri proje ile bilim ve teknoloji alanlarında farkındalık oluşturmak, böylece çocukların, gençlerin enerjilerini bu yönde kullanmalarını sağlamak istediklerini ifade ederen Yusuf Ziya Yılmaz ise “Bilimi seven bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Çocukların kötü çevre ve alışkanlıklara bulaşmamaları için ilgilerini bilim ve teknolojiye çekeceğiz. Bu bağlamda projeye büyük önem veriyoruz. Bu proje ile onların görme, işitme ve dokunma duyularına doğrudan hitap etmek sureti ile toplum yaşamında daha başarılı ve bilgili bireyler haline gelmelerine yardımcı olmak istiyoruz. Yeni yetişen genç nesle bilimi sevdirmek ve bilimi kolayca anlamalarını sağlamaya yönelik görsel ve deneysel sunumlar hazırlamayı, ilköğretimden başlayarak toplumun her katmanında bilimsel yaklaşım ve araştırma, yaratıcılık ve analiz yeteneğini özendirmeyi, toplumda bilimsel farkındalık düzeyini artırarak, toplumun bilimsel ve teknolojik konulara olan ilgisini yükseltmeyi, bilim ve teknolojinin gündelik yaşamda kullanım alanlarını göstermeyi, öncelikle kent halkı ve öğrenciler için hizmet verecek olan kurumun, giderek bölgesel bir özellik kazanarak, çevre illere de hizmet verecek bir çeşit ‘Bilim Turizmi’ oluşumunu sağlamayı ve çocuklar ve toplum ile bilim adamları arasında tüm tarafların faydalanabildiği bir ara yüz oluşturmayı amaçlıyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar