Samsun afet ve acil durumlar için lojistik depoya kavuşuyor

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, afet ve acil durumlarda, çadır ve acil müdahale malzemelerinin depolanması amacıyla kurulan lojistik depo inşaatının hızla devam ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Samsun afet ve acil durumlar için lojistik depoya kavuşuyor

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, afet ve acil durumlarda, çadır ve acil müdahale malzemelerinin depolanması amacıyla kurulan lojistik depo inşaatının hızla devam ettiğini söyledi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada, “Afet ve acil durum hallerinde, hem afetzedeler hem de afet bölgesine ilk müdahalenin yerinden, hızlı ve etkin şekilde yapılmasına katkı sağlamak amacıyla görevlendirilen sivil toplum kuruluşları (STK) ile kamu kurum ve kuruluşlarının görevli personellerinin zaruri ihtiyaçlarını karşılamak üzere çadır ve acil müdahale malzemelerinin depolanması amacıyla Türkiye’de 15 bölgede, toplam 27 adet lojistik depo kurulması planlanmaktadır. Bu kapsamda, Balıkesir ve Hatay’daki depoların tadilat ve teşrifat işlemleri yapılırken, Adana, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Manisa, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kırıkkale, Kocaeli, Muğla, Muş, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Van ve Yalova’da yeni depolar inşa edilmektedir." dedi.

Tekkeköy ilçesi, Aşağı Çinik Mahallesi sınırları içinde, mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı 21 bin 935 metrekare arsanın afet lojistik depo alanı olarak belirlendiğini dile getiren Vali Aksoy, "Söz konusu alan, Samsun-Ordu Devlet Karayoluna 2 km., Samsun-Çarşamba Havalimanı’na 10 km., Samsun Tren İstasyonu'na 17 km. ve Samsun Limanı'na ise 20 km. mesafededir. Valiliğimiz İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 1/5.000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği tamamlanmış olup, inşaat ruhsatı ilgili belediyesinden alınmıştır.” diye konuştu.

LOJİSTİK DEPONUN YAPIMINI TOKİ YÜRÜTÜYOR

Lojistik deponun yapım ve kontrollük işleri Başbakanlık TOKİ tarafından yürütüldüğünü dile getiren Vali Aksoy şöyle konuştu: "Yaklaşık 6,5 trilyon liraya ihale edilen depo alanı 96 konteynır kapasiteli olup içinde; 4 bin 800 adet çadır, 7 bin 200 adet battaniye, 3 bin 600 adet yatak ve 720 adet ısıtıcı yer alacaktır. Deponun çelik ana karkasının inşası hızla tamamlanmaktadır. Sahadaki zemin iyileştirmeleri ve sıkıştırma işlemleri tamamlanmıştır. Bu doğrultuda kısa zaman zarfında lojistik depo inşasının tamamlanması beklenmektedir.” CİHAN

Yorumlar