Samsun Afet Lojistik Depo Alanı ihalesi yapıldı

Türkiye genelinde 15 bölgede kurulacak olan 27 adet afet lojistik depo alanından biri olan Samsun Afet Lojistik Depo Alanı Tekkeköy ilçesine kurulacak.

Google Haberlere Abone ol
Samsun Afet Lojistik Depo Alanı ihalesi yapıldı

Türkiye genelinde 15 bölgede kurulacak olan 27 adet afet lojistik depo alanından biri olan Samsun Afet Lojistik Depo Alanı Tekkeköy ilçesine kurulacak.

Konuyla ilgi açıklamada bulunan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Aşağı Çinik Mahallesi sınırları içerisinde 2720 no’lu parseldeki 21 bin 935 metre karelik alanın afet Lojistik depo alanı olarak belirlendiğini söyledi.
Deponun yapımıyla ilgili gerekli ihalenin yapıldığını ifade eden Aksoy, “ Lojistik depolar; afet ve acil durum hallerinde hem afetzedeler hem de afet bölgesine ilk müdahalenin yerinden, hızlı ve etkin şekilde yapılmasına katkı sağlamak amacıyla görevlendirilen sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının görevli personellerinin zaruri ihtiyaçlarını karşılamak üzere çadır ve acil müdahale malzemelerinin depolanması amacıyla Türkiye’de 15 bölgede toplam 27 adet Lojistik depo kurulması planlanmaktadır. Bu amaçla ilimizde kurulacak olan Afet Lojistik Depo alan Samsun - Ordu Devlet Karayoluna 2 kilometre, Samsun-Çarşamba Havaalanı'na 10 kilometre, Samsun Tren İstasyonuna17 kilometre ve Samsun Limanı'na 20 kilometre mesafededir.” dedi.

Samsun’da düşünülen lojistik depo alanının 96 konteynır kapasiteli olup içinde; 4 bin 800 adet çadır, 7 bin 200 adet battaniye, 3 bin 600 adet yatak ve 720 adet ısıtıcı yer alacağını sözlerine ekleyen Vali Aksoy, “Lojistik deponun yapım ve kontrollük işleri Başbakanlık TOKİ tarafından yürütülmekte olup, yaklaşık 6,5 milyon liraya ihale edilmiştir. Karkası oluşturacak kolonlar şantiye sahasında hazır bekletilmekte olup, çelik konstrüktif deponun inşasına başlanacaktır. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın ‘Afete Hazır Türkiye’ hedefiyle başlattığı atılımların bir parçası olarak, ilimizde de ‘Afete Hazır Samsun’ hedefinin temelleri atılmaktadır. Ulaşım olanakları mevcut durumda dahi yüksek seviyede olan afete yönelik Samsun Lojistik Depo Alanının, ilimiz Lojistik Köy Projesi mevkiinde bulunması ilimizin lojistik hedef ve yapılanmasıyla da örtüşmektedir. Kapasite ve konum özellikleri dikkate alındığında, söz konusu depoların bölgemize hizmet etmesi beklenmektedir.’’ dedi.
CİHAN

Yorumlar