Sami Selçuk: Paralel örgüt iddiaları safsatadır

Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, paralel örgüt iddialarının safsata olduğunu söyledi. Selçuk, yargının önüne gelmeden böyle bir örgütün varlığını kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti.Taksim'de bir otelde, Evrensel Hukuk...

Google Haberlere Abone ol
Sami Selçuk: Paralel örgüt iddiaları safsatadır

Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, paralel örgüt iddialarının safsata olduğunu söyledi. Selçuk, yargının önüne gelmeden böyle bir örgütün varlığını kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti.

Taksim'de bir otelde, Evrensel Hukuk Forumu tarafından 'Türkiye Evrensel Hukukun Neresinde?' başlıklı panel düzenlendi. Buradaki panele konuşmacı olarak katılan eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, öğle arasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Paralel örgüt iddialarına ilişkin görüşlerini açıklayan Selçuk, "Paralel örgüt safsatadır. Aynı görüşteyim. Yargının önüne gelmeden kanıtlanmadan böyle bir örgütün varlığını kabul etmek mümkün değildir. Safsatadan ibarettir. Çünkü bunlar ancak yargının önünde kanıtlanınca gerçek olduğu anlaşılır. Yargı der ki, 'Doğru şöyle şöyle bir örgüt vardır' derse o zaman kabul ederim. Onun dışında bunların hepsi benim için bir safsatadan ibarettir. Çünkü kanıt olarak kullanılamaz. Çünkü safsata ifadesini burada söyliyeyim; mantık çarpıklığı bu anlamda kullanıyorum." diye konuştu.

Gece yolsuzluk soruşturmasında görev yapan polislerin gözaltına alınmasıyla ilgili ise Selçuk, "Yargının önüne gelmiş olan konularda konuşmam." şeklinde yanıt verdi.

CİHAN

Yorumlar