SAMEDER’den onkoloji kliniğine moral ziyareti

Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Başkanı Op. Dr. Önder Önem ve dernek üyeleri, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisinde tedavi gören kanser hastalarını ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
SAMEDER’den onkoloji kliniğine moral ziyareti

Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Başkanı Op. Dr. Önder Önem ve dernek üyeleri, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisinde tedavi gören kanser hastalarını ziyaret etti.

Önem ve beraberindekiler ilk olarak İçhastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Timuçin Çil ekibini ziyaret etti. Daha sonra serviste yatan hastalara tek tek geçmiş olsun dileklerini ileten Önem, Kanser Haftası münasebetiyle hastalara moral vermek amacıyla böyle bir program düzenlediklerini belirtti.

Doç. Dr. Timuçin Çil, kanserin organizmada hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalması sonucu oluştuğunu belirtti. Sık görülmesi ve ölüme neden olabilmesi nedeniyle önemli bir halk sağlığı sorunu olan kanserde erken teşhisin önemine değinen Çil, erken tanı için Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne başvurmalarını istedi. Kanser gelişiminde rol alabilecek yiyecekler ve kanserden korunma yollarını da anlatan Doç. Dr. Çil, yenilen suni ve sağlıksız yiyeceklerin ve aşırı kilo alımının kanser hastalığının gelişimindeki önemini vurguladı. Kanser tedavisinde çok önemli gelişmeler sağlandığını, ayrıca ilerlemiş kanseri olan hastalarda da çok başarılı sonuçlar alındığını aktaran Timuçin Çil, yaşam sürelerinin çok belirgin uzadığını belirtti. Kanser tedavisi konusunda onkoloji servisi ve kemoterapi ünitesinde hastaların sağlıklarına kavuşmaları için çalıştıklarını belirtti. Çil, SAMEDER üyelerinin ziyaretinin kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, morale ihtiyacı olan hastalar açısından da çok yararlı olduğunu dile getirdi.

Dernek Başkanı Op. Dr. Önder Önem de erken tanının ve tedavinin yaşam kalitesine çok şey kattığını ifade ederek, “Ülkemizdeki kanser kontrolü amacıyla sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımının azaltılması önemli. Sağlıklı beslenmenin eğitim yoluyla yaygınlaştırılması için projemiz devam ediyor. Kanserden korunma amacı ile bilgilendirme, bilinçlendirme, farkındalık kazandırma çalışmalarının yanı sıra il genelinde 30 okulda seminerler düzenleyerek binlerce öğrenciyi bilgilendirdik. Projedeki okullarda öğrencilere ve velilere sağlıklı yaşamda dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı.” diye konutu.

SAMEDER üyeleri tek tek ziyaret ettikleri serviste yatan hasta ve yakınlarına gül ile birlikte moral verdi.
CİHAN

Yorumlar