SAMEDER üyeleri ‘hayata değer kattı’

İletişim Uzmanı Canten Kaya, iletişimde iyi niyetli olmanın yeterli olmadığını belirterek, karşı tarafa verilen mesaj ile birlikte göz temasının ve beden dilinin önemli olduğunu söyledi. Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) tarafından...

Google Haberlere Abone ol
SAMEDER üyeleri ‘hayata değer kattı’

İletişim Uzmanı Canten Kaya, iletişimde iyi niyetli olmanın yeterli olmadığını belirterek, karşı tarafa verilen mesaj ile birlikte göz temasının ve beden dilinin önemli olduğunu söyledi.

Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) tarafından düzenlenen 'Ufuk Turu' etkinlikleri kapsamında her ay düzenlenen programın bu ayki konuğu Aile Danışmanı ve İletişim Uzmanı Canten Kaya oldu. Ramazanoğlu Konferans salonundaki programda Canten Kaya, 'Hayata Değer Katalım' konulu bir sunum yaptı.

Adana Sağlık Mensupları Derneği Başkanı Önder Önem, Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu üyesi olan derneklerinin Türkiye’de ve dünyada umuda açılan eller için çalışmaya devam edeceğini vurguladı. Sağlık çalışanları arasındaki kaynaşmayı artırmak için bu tür sosyal etkinlikleri düzenlediklerini kaydeden Önem, “Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra sahneye çıkan Canten Kaya, iletişimde iyi niyetli olmanın yeterli olmadığını belirterek, “Önemli olan karşı tarafa ne mesaj verdiğindir. İletişimde göz temasının ve beden dili de önemli." dedi. Sahneye aldığı iki kişi ile değişik modellerde oyun yaptıran Kaya, izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Beğeniyle izlenen konferansta insan ilişkilerinde en önemli konunun özgüven saklı olduğunu vurguladı. Ailelerin hayata değer katan çocuklarının, tespit ettikleri güçlü yönlerini geliştirmelerini sağlamalarını isteyen Canten Kaya, çocuklarının gerçekten istiyorlarsa ve seviyorlarsa belirledikleri mesleklere yönlendirme yapmaları gerektiğini belirtti.

Eşine değer katmayı Peygamber Efendimiz (sav)’den öğrendiğini belirten Kaya, “Hz. Aişe(ra)’ın Efendimiz (sav) ile geçen diyaloğunda bunu görüyoruz. Aişe Validemiz, “Ey Allah’ın Resulü, beni seviyor musun?” sorusuna Efendimizin cevabı sevgi şeklini tanımlayan ‘kördüğüm gibi’dir. Kördüğümün açılamaz ve ilk günkü gibi bitmeyen sırlı bir sevgiyi ifade eden bir durumdur.” diye konuştu.

Evlilikte kadınların hediye beklentilerinden de bahseden Kaya şunları söyledi: "Ancak erkekler bunu anlamayabilir. Hediye almayı önemsiyorsanız bunu eşinizle paylaşın. Küçük ya da büyük hediyenin önemi olmadığını, hatırlanmak istediğinizi söyleyin. Erkeklerde genelde hediye kültürü gelişmemiştir. Bu ülkede eşine doğum gününde 10 kilo deterjan götüren erkekler var." dedi. CİHAN

Yorumlar