SAMED'den Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü'ne ziyaret

Samsun Memurlar Derneği (SAMED) yönetim kurulu üyeleri Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar’ı ziyaret etti.Ziyarette ilk olarak misafirlerine kurumunu tanıtan İl Müdürü Tahsin Bayar; Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon...

Google Haberlere Abone ol
SAMED'den Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü'ne ziyaret

Samsun Memurlar Derneği (SAMED) yönetim kurulu üyeleri Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar’ı ziyaret etti.

Ziyarette ilk olarak misafirlerine kurumunu tanıtan İl Müdürü Tahsin Bayar; Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne bağlı çalıştıklarını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin haber alma, basın ve yayın işlerini yürütmekle görevli kurum olduklarını ifade etti. 7 Haziran 1920’de Mustafa Kemal Atatürk’ün isteğiyle kurulan kurumun ilk adının Matbuat ve İstihbarat Müdüriyeti Umumisi olduğunu kaydeden Bayar, “TBMM Başkanı ve Başbakan'a bağlıyken, 25 Aralık 1920’de Dışişleri Bakanlığı'na bağlandı. Mayıs 1931’de çalışmalarına son verdi. 1933’te ‘Matbuat Umum Müdürlüğü’ adıyla bu kez İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak yeniden kuruldu. 1940’te Başbakanlık'a bağlandı. 1943’te Basın Yayın Müdürlüğü, 1949’da Basın Yayın ve Turizm Müdürlüğü adını aldı. 1957’de ‘Basın Yayın Genel Müdürlüğü’ adıyla Basın Yayın ve Turizm Bakanlığı’na bağlandı. 1963’te de yeni kurulan Turizm ve Tanıtma Bakanlığı içinde yer aldı. 1968-1974 arasında başbakanlığa bağlanan kurum, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı’na, 1 Ocak 1982’de yeniden başbakanlığa bağlandı. 8 Ağustos 1984 tarih ve 231 sayılı yasa gücünde kararname ile bugünkü ad ve biçimini aldı.” dedi.

Kurumun başlıca görevlerinin yurtiçinden ve dışından sağlanan haber, bilgi, belgeleri ilgili yerlere ulaştırmak, arşivlemek, yerli ve yabancı basın kuruluşlarının çalışmalarını kolaylaştırıcı önlemler almak olduğunu belirten Tahsin Bayar, Samsun'da da 39 yerel gazete çıktığını ve gazete sahipleri ile iletişimde olduklarını ifade etti.

SAMED Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak ise dernekle ilgili yapılan faaliyetler ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdikten sonra, iyi dilek temennilerle görüşme sona erdi.

CİHAN

Yorumlar