SAMED, üyelerini Peygamberimizi (sas) anlamaya davet etti

Samsun Memurlar Derneği (SAMED) Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'Manevi Hastalıklarımıza Küçük Bir Tedavi; İlacımız ise Samimiyet' adlı konferans düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
SAMED, üyelerini Peygamberimizi (sas) anlamaya davet etti

Samsun Memurlar Derneği (SAMED) Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'Manevi Hastalıklarımıza Küçük Bir Tedavi; İlacımız ise Samimiyet' adlı konferans düzenledi.

Derneğin toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Güner konuşmacı olarak katıldı. “Samimiyet ve Efendimiz” konulu bir sunum yapan Osman Güner, Allah (c.c)’ın insanlar üzerindeki en büyük nimetinin insanların içinden kendilerine peygamber olarak gönderdiği Hz. Muhammed (s.a.v) olduğunu söyledi.

“Allah (c.c), onda bizler için güzel örnekler olduğunu ve onunla bize lütufta bulunduğunu (Ali İmran 3/164) bildirmektedir” diyen Prof. Dr. Osman Güner, konuşmasına şöyle devam etti: “Allah (c.c.) beni seviyorsanız Rasullüllah’a (sas) uyun ki Allah da sizi sevsin diye buyurmaktadır. Bütün bunların O'nun (s.a.v) önemini ortaya koymaktadır. Hucurat Suresi edep ve ahlak suresidir, müminin Allah ve Peygamberine karşı takınması gereken ahlak ve edebi nasihat eder. Bugün bilgi sıkıntımız yok ancak bildiğimizi hayatımıza uygulayamıyoruz. Sanki din, biz hariç herkese emrediyor gibi bir hal ve yaşantıya bürünüyoruz. Kulluktan ne anlıyoruz, anlamalıyız. Kulluk anlayışı için Asr suresini iyi okuyup anlamamız gerekiyor. Orada ‘İkindi vaktine, zamana yemin olsun ki insan mutlaka ziyandadır. Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır.’ buyrularak kulluğun tarifi yapılıyor. Kullukta önemli olan samimiyettir. İnanç, ibadet, niyet ve davranışta samimiyet ile kul olabiliriz. Her şeyi Allah'a (c.c.) vermek, dini Allah'a (c.c.) has kılmak inançta samimiyettir.”

Sunumunun son bölümünde ise Güner, maddi manevi rekabet, makam ve mevki sevgisi, korku, endişe, açgözlülük kanaatsizlik, gibi beklentiye girmeyi samimiyetsizliğe sebep olan arızaların ana başlıkları olduğunu söyleyerek her biri için ayet ve hadislerden örnekleri verdi.

Etkinliğin sonunda SAMED Başkanı Muhsin Bayrak, söz alıp dernek adına şükran ve minnetlerini belirtirken, Prof. Dr. Osman Güner’e bu duygu ve düşünceleri ifade eden bir plaket takdim etti.
CİHAN

Yorumlar