Samanyolu'nun Ulusal Matematik Yarışması’na rekor katılım

Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından öğrencilere matematiği sevdirmek amacıyla on yıl önce başlatılan Ulusal Matematik Yarışması, Türkiye’nin 81 ilinden binlerce öğrenciyi buluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Samanyolu'nun Ulusal Matematik Yarışması’na rekor katılım

Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından öğrencilere matematiği sevdirmek amacıyla on yıl önce başlatılan Ulusal Matematik Yarışması, Türkiye’nin 81 ilinden binlerce öğrenciyi buluşturdu. Geçen yıla göre iki kat artan katılımla gerçekleşen yarışmaya, 3 bin 861 öğrenci iştirak etti. İstanbul Özel Sabahattin Zaim Ortaokulu öğrencisi İlker Can Çiçek birinci oldu.

Yarışmaya ilkokul 4. sınıf, ortaokul 5, 7, 8. sınıf öğrencileri katıldı. Dün sabah saat 10.00’da başlayan sınava giren öğrenciler, 40 test sorusuna cevap aradı. Veliler, sınavın bitiş saatini sabırsızlıkla bekledi. Ulusal Matematik Yarışması'nın ödülleri, sınavdan sonra Samanyolu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi.

Yarışmada, 16 altın, 33 gümüş, 49 bronz ve 3 jüri özel ödülü olmak üzere toplam 101 öğrenci madalya dağıtıldı. Sınav sonunda 10 öğrenci Türkiye birincisi olmayı başardı. Birincilerin birincisi ise İstanbul Özel Sabahattin Zaim Ortaokulu öğrencisi İlker Can Çiçek oldu. Altın madalya almaya hak kazanan öğrencilerin madalyalarını Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Abdulkadir Şengün takdim etti. Programda konuşan Rektör Abdulkadir Şengün, “Gelecekten umutla söz etmek isteyen, milletine sahip çıkmak isteyenler bilime sahip çıkmalı ve bu alanda ulusal ve uluslararası olimpiyatlarda başarı elde etmeleri önemlidir.” dedi.

101 MADALYA İÇİN 3 BİN 861 BAŞVURU

Ödül töreninde konuşan Özel Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hakan Yılmaz, 31 yıl önce kurulan okulun ulusal ve uluslararası pek çok başarıya imza attığını vurguladı. Yılmaz, ulusal yarışmalarda Samanyolu Eğitim Kurumları’nın 379, uluslararası yarışmalarda ise 165 madalya kazanarak başarısını sınır dışına taşıdığını vurguladı. Yılmaz, “Samanyolu Eğitim Kurumları’na bağlı okullar yurt içi ve dışında kazandıkları başarılarla Türkiye’nin en başarı okulu olduğunu defalarca kanıtlamıştır.” dedi.

Genel Müdür Yılmaz, şöyle devam etti: “101 madalyanın verileceği bu yarışmaya 3861 öğrencinin başvurmuş olması, Samanyolu Eğitim Kurumları'nın bu alanda yaptığı bilimsel çalışmaların kamuoyunda ne kadar büyük bir itibarı olduğunun göstergesi olmuştur.”

Öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği programdaki kukla gösterisi, izleyenlerden alkış aldı. Program, Ulusal Matematik Yarışması için hazırlanan klip, Anadolu Sanat Akademisi'nin hazırladığı matematik konulu skeç gösterisi, kum sanatı gösterisi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
CİHAN

Yorumlar