Samanyolu ve Atlantik, bilim olimpiyatları zirvesinde

Samanyolu ve Atlantik Eğitim kurumları, TÜBİTAK tarafından bu yıl 22. kez düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları ilk aşama sınavında 51 öğrenci başarılı oldu. Samanyolu Eğitim Kurumlarından 31 öğrenci, Atlantik Eğitim Kurumlarından 20...

Google Haberlere Abone ol
Samanyolu ve Atlantik, bilim olimpiyatları zirvesinde

Samanyolu ve Atlantik Eğitim kurumları, TÜBİTAK tarafından bu yıl 22. kez düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları ilk aşama sınavında 51 öğrenci başarılı oldu. Samanyolu Eğitim Kurumlarından 31 öğrenci, Atlantik Eğitim Kurumlarından 20 öğrenci 1. aşamayı geçerek, Aralık'ta yapılacak 2. Aşama sınavına girmeye hak kazandı. TÜBİTAK’ın olimpiyat kamplarında hazırlanan öğrenciler Aralık'ta başarılı olabilmek için ter döküyor.

Liseye (son sınıflar hariç) ve ortaokulların 8. sınıfına devam etmekte olan öğrencileri Temel Bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda gelişmelerini destekleyerek katkı sağlamak amacıyla Matematik, Bilgisayar, Fizik, Kimya ve Biyoloji dallarında TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları düzenlenmekte. Ulusal Bilim Olimpiyatları, iki aşamalı bir sınav sistemiyle uygulanmakta olup, ikinci aşma sınavları sonucunda madalya almaya hak kazanan öğrenciler, aldıkları madalya ve para ödülünün yanı sıra sınavdaki dereceleri oranında girecekleri ilk Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) bir kereye özgü olmak üzere ek katsayı uygulamasından yararlanır. Ayrıca, LYS sonucunda üniversitelerin temel bilim bölümlerinden birini kazanarak kayıt yaptıran öğrenciler, Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından 2205-Yurt içi Lisans Burs Programı çerçevesinde destekleniyor.

CİHAN

Yorumlar