Samanyolu öğrencilerinden Soma’ya yardım

Samanyolu Cemal Şaşmaz Liseleri öğrencileri, Soma’da yaşanan maden faciasının ardından mağdurlara yönelik yardım kampanyası başlattı. Okul Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencilerinin öncülüğünde düzenlenen kampanyaya...

Google Haberlere Abone ol
Samanyolu öğrencilerinden Soma’ya yardım

Samanyolu Cemal Şaşmaz Liseleri öğrencileri, Soma’da yaşanan maden faciasının ardından mağdurlara yönelik yardım kampanyası başlattı. Okul Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencilerinin öncülüğünde düzenlenen kampanyaya öğrenciler, öğretmenler, okul çalışanlarıyla öğrenci velileri katkıda bulundu. İki haftalık bir çalışma ile toplanan 5000 liralık yardım Kimse Yok mu Derneği Ankara Şubesi yetkililerine teslim edildi.

Felakete uğramış insanlara yardım etmeyi bir gelenek haline getirdiklerini söyleyen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü danışman öğretmeni Kezban Yılmaz “Ulusal ve uluslararası pek çok felakette olduğu gibi Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasıyla ilgili de öğrencilerimiz çok duyarlı bir davranış sergilediler. Öğrencilerimiz bu yıl içinde Somali, Filipinler, Suriye ve Kenya için de yardım kampanyaları düzenlemiş; mağdurlara el uzatmıştı. Bu davranışları bizim emeklerimizin boşa gitmediğini; ahlâklı, terbiyeli duyarlı insanlar yetiştirme amacımızı gerçekleştirdiğimizi gösteriyor.” dedi.

Öğrencilerin yardımlarını kabul eden Kimse Yok mu Derneği Ankara şubesi yetkilileri yardım kampanyasına destek veren öğrencilere öğretmen ve velilere teşekkür ederek, kendilerine verilen bu emaneti en kısa sürede yardıma ihtiyaç duyan Somalı Şehit Madenci yakınlarına ulaştıracaklarını ifade etti.

13 Mayıs'ta Manisa’nın Soma ilçesindeki linyit ocaklarında yaşanan maden faciasında 301 madenci şehit olmuş; madenci yakınları ile 500’e yakın yetim yardıma muhtaç hale gelmişti. CİHAN

Yorumlar