Samanyolu öğrencileri İNESPO dünya üçüncüsü

Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi’nden oluşan 5 kişilik takım, Hollanda’da 1-6 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Çevre ve Bilim Proje Olimpiyatı’nda (İNESPO) bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu. Lahey şehrindeki...

Google Haberlere Abone ol
Samanyolu öğrencileri İNESPO dünya üçüncüsü

Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi’nden oluşan 5 kişilik takım, Hollanda’da 1-6 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Çevre ve Bilim Proje Olimpiyatı’nda (İNESPO) bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu.

Lahey şehrindeki ‘Lucent Danstheater’ konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Amsterdam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dymph Van Den Boom, 44 ülkeden yarışan 350’yi aşkın öğrenciyi kutladı. Samanyolu Koleji öğrencilerinden Rauph Souleımanov, Ahmet Faruk Küçük, Mehmet Nevzat Şanlı, Burak Kalaycı ve Enes Arıcı, Cancer Stopping Herb: Research Of Klammath Weed’s (Hypericum Perforatum) Effect On Head And Neck Cancerous Cell Through Scratch Assay Method (Sarı Kantaron (Hypericum perforatum)’un Tümör Baskılayıcı Genler Üzerine Etkisinin İncelenmesi) adlı proje ile dereceye girerek madalya kazandı.

Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Soner Öner, başarının elde edilmesinde emeği olan başta Samanyolu Proje Koordinasyon Merkezi (Prokom)’a, danışman öğretmenlerine, öğrencilere ve velilerine teşekkür etti. Okul Müdürü Öner, “Samanyolu Koleji olarak dereceye giren tüm öğrencilerimizi yaptığı çalışmalarından dolayı tebrik ederim” dedi.

CİHAN

Yorumlar