Samanyolu Koleji, öğrencinin okuldan atıldığı iddiasını belgeyle yalanladı

Samanyolu Cemal Şaşmaz Liseleri Müdür Yardımcısı Hasan İren, Takvim gazetesinde yer alan ‘Samanyolu tekmesi’ başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Samanyolu Koleji, öğrencinin okuldan atıldığı iddiasını belgeyle yalanladı

Samanyolu Cemal Şaşmaz Liseleri Müdür Yardımcısı Hasan İren, Takvim gazetesinde yer alan ‘Samanyolu tekmesi’ başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti. İren; gazetede yer alan öğrencinin okuldan atıldığı iddiasının kesinlikle doğru olmadığını, öğrencinin tamamen velisinin isteğiyle okuldan ayrıldığını söyledi.

Samanyolu Cemal Şaşmaz Liseleri Müdür Yardımcısı Hasan İren, Takvim gazetesinde yer alan ‘Samanyolu tekmesi’ başlıklı haber üzerine açıklamalarda bulundu. Gözde Akbayır isimli öğrencinin 3 yıl boyunca okullarında burslu eğitim gördüğünü belirten İren, “Öğrencinin velisi olan babaannesi Yosma Akbayır 6 Eylül 2013 tarihinde Gözde’yi okuldan almak istediklerine dair dilekçe verdi. Önce Gülveren lisesine gitmek istediler. Ama öğrencinin taban puanı tutmadığı için Ahmet Yesevi Endüstri ve Teknik Lisesi’ne naklini yapmış olduk. Dilekçenin onayı olunca velilin isteği okula öğrenci gönderildi.” dedi. İren, gazetede yer alan öğrencinin okuldan atıldığı iddiasının kesinlikle doğru olmadığını öğrencinin tamamen veli isteğiyle okuldan ayrıldığını söyledi.

Samanyolu Cemal Şaşmaz Liseleri Müdür Yardımcısı Hasan İren, bugün Takvim gazetesinde, kurum ile ilgili yer alan ‘Samanyolu tekmesi’ başlıklı haberle ilgili Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Gözde Akbayır (17) isimli öğrencinin 3 yıldır eğitim kurumlarında burslu olarak eğitim gördüğünü belirten İren, haberde kast edildiği gibi kesinlikle öğrencinin okuldan atıldığı iddiasının doğruyu yansıtmadığını söyledi. Ailenin, 2013-2014 eğitim öğretim yılı başlangıcında Gözde’yi okuldan almak istediklerine dair dilekçeleri bulunduğunu belirten İren, şunları ifade etti:

“Aile bize geldi, öğrencisini okuldan almak istediğini beyan etti. Bizler de dilekçeyi okul müdürlüğümüze sunduk. Burslu öğrenci olduğu için yönetime de bilgi verdik. Ayrılmasında herhangi bir mahsur olup olmadığını sorduk. Daha sonra dilekçeye cevap vererek, öğrenciyi, gitmek istediği okula gönderdik. Önce gitmek isteğini okulun taban puanı tutmayınca başka bir okula meslek lisesine gideceklerini beyan ettiler. Tekrar dilekçeyi düzenlediler ve biz de tüm öğrencilerde yaptığımız gibi, yönetim ve okulun haberi dahilinde öğrenciyi göndermiş olduk.”

Müdür yardımcısı olarak, nakil işlemlerini bizzat kendisinin yaptığını belirten İren, “Öğrencimiz 3 yıldır bizde burslu okuyordu. Burslu okumasındaki vesile tekvandocu olmasıydı. Başarı bursu değil, sporcu bursu ile okutulan bir öğrenci. Öğrenci, birinci sınıfta bir madalya aldı. Ancak ikinci sınıfta bir madalya alamadı. Bu tür öğrenciler her yıl yönetime sunulur. Almış oldukları madalyalar neticesinde tekrar okutulurlar. Üçüncü sınıfta öğrencimizin ayağı kırıldı. Öğrenci aynı zamanda bir kulüple çalışıyor. Kulüple çalışmaları askıya alınınca lise 4’te hem üniversite sınavına hazırlanmak hem de ayağı kırıldığından dolayı artık müsabakaya katılamayacağından ve okula gidiş geliş sorunu olacağı, bu nedenle daha yakın bir okula gitme isteği ve dershaneye giderek veya kendisi çalışarak üniversiteye gideceğinden dolayı bize bilgi verdi ve ayrıldı. Biz yine yönetime sunabileceğimizi 3 yıl boyunca okuttuğumuz bir öğrenciyi yine okutabileceğimizi, velisi gözüken babaannesine ilettik. Onlar tekrar düşündü ve biri iki gün sonra dilekçeyi vererek teşekkür ederek ayrıldılar.” şeklinde konuştu.

Öğrenci ile bir hafta önce okula gelip rehber hoca ile görüştüğünü anlatana İren, “Rehber hocamız kendisine her türlü konuda yardımcı olabileceklerini, üniversite sınavı konusunda destek verelim deyince teşekkür ederek bir şeye ihtiyacı olmadığını iletti.” dedi.

Öğrencinin velisi olan babaannesi Yosma Akbayır’ın, 6 Eylül 2013 tarihinde Gözde’yi okuldan almak istediklerine dair dilekçe verdiklerini anlatan İren, “Önce Gülveren Lisesi'ne gitmek istediler. Ama öğrencinin taban puanı tutmadığı için Ahmet Yesevi Endüstri ve Teknik Lisesi’ne naklini yapmış olduk. Dilekçenin onayı olunca velilin istediği okula öğrenci gönderildi.” diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar