Samanyolu Koleji öğrencileri, Afrika'da su kuyusu açacak

Çorum Özel Samanyolu Koleji öğrencileri Afrika'da su kuyusu açmak için kermes düzenledi. Kimse Yok mu Derneği tarafından Afrika'da yaşanan susuzluk nedeniyle düzenlediği kampanyaya destek veren öğrenciler su kuyusu açmak için okulda kampanya...

Google Haberlere Abone ol
Samanyolu Koleji öğrencileri, Afrika'da su kuyusu açacak

Çorum Özel Samanyolu Koleji öğrencileri Afrika'da su kuyusu açmak için kermes düzenledi. Kimse Yok mu Derneği tarafından Afrika'da yaşanan susuzluk nedeniyle düzenlediği kampanyaya destek veren öğrenciler su kuyusu açmak için okulda kampanya başlattı.

Öğrenciler, harçlıklarından artırarak para ve bunun yanında okulda kermes düzenledi. Okulda düzenlenen kermese ise öğrenciler ve öğretmenlerde yoğun ilgi gösterdi. Kimse Yok mu Derneği Çorum Şubesi'de yaşanan susuzluğu anlatan sinevizyon gösterimi ile yaşanan dramı anlatıyor. Kimse Yok mu Derneği Çorum Şube Başkanı Erkal Aykaç, öğrencilerin sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine destek vermeleri adına böyle bu ve benzer projelere destek verdiklerini aktardı. Samanyolu Koleji ile zaman zaman benzer kampanyalar düzenlediklerini ifade eden Aykaç, su kuyusu parasının toplanarak tamamlanması ile bir adet Samanyolu Koleji su kuyusunun Afrika'da açılacağını dile getirdi.

Açılan bir su kuyusunun orada çok önemli olduğunu kaydeden Aykaç, ''Bir su kuyusu onlarca insanın ihtiyacını karşılıyor. Samanyolu Koleji'de orada bir adet su kuyusu açmak istediklerini söylediler ve kampanya başlattılar. Bizde dernek olarak kampanyaya destek veriyoruz.'' dedi.

Samanyolu Koleji İlköğretim Müdürü Şeref Aydur ise öğrencilerin düzenlediği sosyal sorumluluk projesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Birçok alanda sosyal sorumluluk çalışmaları ile öğrencilerinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Aydur, ''Afrika'da su sorunu tüm herkesin malumudur. Bizim öğrencilerimiz de bir adet su kuyusuda kendilerinin açmak istediğini söyledi. Bizde gereken desteği verdik ve onlarda çalışmalarına başladı. Ailelerine yaptırdıkları yiyecekleri burada öğrenci ve öğretmenlere satarak oradan elde ettikleri gelirlerle inşaallah bir adette bizim Afrika'da kuyumuz olacak. Bize aracı ve destek olan Kimse Yokmu Derneği'ne teşekkür ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar