Samanyolu İbrahim Avcı Okulu TEOG sınavında 3 Türkiye birincisi çıkardı

Keçiören Samanyolu İbrahim Avcı İlköğretim Okulu bu sene yeni sistemde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında TEOG 1'de Aybüke Nur Gürbüz, TEOG 1'de Harun Kürşat Karademir ve TEOG 2'de Duygu Çakmak ile 3 Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
Samanyolu İbrahim Avcı Okulu TEOG sınavında 3 Türkiye birincisi çıkardı

Keçiören Samanyolu İbrahim Avcı İlköğretim Okulu bu sene yeni sistemde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında TEOG 1'de Aybüke Nur Gürbüz, TEOG 1'de Harun Kürşat Karademir ve TEOG 2'de Duygu Çakmak ile 3 Türkiye birincisi çıkardı.

Keçiören Samanyolu İbrahim Avcı İlköğretim Okulu öğrencileri, sınavda nasıl başarılı olduklarını ve sınava nasıl çalışılması gerektiğini anlattılar. TEOG 1 sınavı Türkiye birincisi Aybüke Nur Gürbüz, “Devamlı konu tekrarı yaptım, test çözdüm, ödevlerimi yaptım. Öğretmenlerim iyi yardımcı oldular. Tekrar yaptılar, konu anlattılar." Sınavda başarılı olmasında ailesinin de payı olduğunu belirten Gürbüz, ”Ailem de çalışmam için ortam ayarladı.” dedi. Gürbüz, seneye sınava girecekler için tavsiyelerde bulundu. Gürbüz, “En baştan sınava çalışmaya başlasınlar. Sınav zamanı geç diye beklemesinler. Az az sürekli çalışsınlar.” şeklinde konuştu.

"TEST ÇÖZDÜM, TEKRAR YAPTIM TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDUM"

Harun Kürşat Karademir ise TEOG 1'de Türkiye 1.'si olduğunu söyledi. Karademir, her gün düzenli olarak test çözdüğünü ve konu tekrarı yaptığını söyledi. Karademir, şöyle dedi: “Ders çalışmam bazen 3 saat, bazen 1 saat sürdü ama boş durmadan her gün çalıştım. Bu noktada öğretmenler ders anlatarak, test çözdürerek destek oldular. Ben de onların yüzünü kara çıkarmadım. Ailem de ders çalışma noktasında yardımcı oldular. Düzenli ders çalışsınlar. Çok ders çalışmalarına gerek yok, düzenli çalışmaları yeterli olur.”

TEOG 2'de Türkiye birincisi olan Duygu Çakmak ise şunları ifade etti: “Bu sınavda planlı çalışmak gerekiyor. Okul ve ailemin katkıları oldu, dershanemin katkıları oldu. Seneye sınava girecekler için planlı bir şekilde devamlı çalışmaları gerekiyor.” 2013-2014 eğitim öğretim yılında yapılan TEOG sınavında İbrahim Avcı İlköğretim Okulu, genel ortalamada Ankara'nın en başarılı okulu oldu. CİHAN

Yorumlar