Samanyolu Giriş Sınavı'na öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdi

Ankara'daki Özel Polatlı Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen Samanyolu Giriş Sınavı'na, öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Samanyolu Giriş Sınavı'na öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdi

Ankara'daki Özel Polatlı Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen Samanyolu Giriş Sınavı'na, öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdi. İlkokul 4 ve 5 ile ortaokul 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı sınav, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda yapıldı. Öğrenciler, 120 dakikada 90 sorudan oluşan testleri cevaplandırdı. Bu sırada okul bahçesinde bekleyen velilere çay ve yemek ikram edildi. 3 bin 480 öğrencinin katıldığı sınavda dereceye girenler, yüzde 30 ile 90 arasında indirim kazanacak. Birinci olanlara tablet bilgisayar, ikincilere fotoğraf makinesi, üçüncülere ise MP4çalar hediye edilecek.

Özel Polatlı Samanyolu İlk ve Ortaokul Müdürü Hasan Can, yaptığı açıklamada Samanyolu Eğitim Kurumları'nın devletin ve milletin övgüsüne mazhar olduğunu, takdir edildiğini söyledi. Amaçlarının vatanına, milletine bağlı, bayrağını seven nesiller yetiştirmek olduğunu belirten Can, “Velilerimizden bizim defalarca duyduğumuz bir şey var; 'Benim çocuğum sizde okuduğu zaman geleceğinden endişe etmiyorum, çünkü akademik güzel bir eğitim alıyor.' diyorlar. Çocuklar üzerinde büyüme ve gelişme çağından sonra ailenin tesiri azalıyor, sokağın ve arkadaş çevresinin tesirine giriyorlar. Aileler, 'Çocuklarımızı sizin okulunuza gönderdiğimiz zaman milli ve manevi duygular doğrultusunda yetiştiği için çevrenin olumsuz tesirinden etkilenmiyor ve geleceğe doğru emin adımlarla yürüyor. Bu yüzden sizi tercih ediyoruz' diyorlar.” şeklinde konuştu. Müdür Can, sınavın Çeltik, Kadınhanı, Sivrihisar ve Haymana gibi uzak ilçelerde de yapıldığını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar