Saman, Bu İktidar Devrinde İthal Edildi

Saadet Partisi(SP) Manavgat Belediye başkanı adayı İlhami Demiral, AKP hükümeti devrinde tarım ve hayvancılığın bitme noktasına getirdiğini savundu.

Google Haberlere Abone ol
Saman, Bu İktidar Devrinde İthal Edildi

İlhami Demiral, SP İlçe Başkanı İbrahim Maslak ve partililer ile birlikte Manavgat'ın Denizyaka,Büklüce,Denizkent Aşığışıklar, Bereket ve Yukarıışıklar köylerinde seçim çalışması yaptı. Demiral, 30 Mart mahalli seçimlerin sıradan bir seçim olmadığını ve 2015 genel seçimlerinin kaderini belirleyeceği için tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti.

AKP hükümetinin 12 yıllık iktidarı döneminde tarım ve hayvancılığı öldürdüğünü savunan Demiral, ekonomik alanda insanların sıkıntı içerisinde olduğunu, yüksek mazot ,gübre, sulama suyu fiyatları nedeni ile tarlasını ekemediğini ve ürünlerininde karşılığını alamadıklarını kaydetti. Demiral, "İlk defa bu hükümet zamanında saman ithalinin gerçekleştiğini, hayvancılıkta et ithalinin, angusların ithal edildiğini gördük. Tarım bitmiştir ve köylü bu hükümet zamanında yok olmuştur.Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylülerimizin alın terinin karşılığını alamadıklarını yerinde görerek müşahede ettik." diye konuştu.

Tarım ve hayvancılığı öldüren AKP iktidarının şimdide Büyükşehir Yasası ile birlikte köylüleri daha da perişan edeceğini iddia eden Demiral, köylünün ekmediği arazilerin vergilendirilerek köylerde yaşamanın daha da zor hale geleceğini kaydetti.

Yorumlar