Salona alınmayan öğrenciler, Alman Cumhurbaşkanı'nı protesto etti

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'in ODTÜ’de düzenlenen programına yer olmadığı gerekcesiyle alınmayan bir grup öğrenci, kültür merkezine taşlarla saldırdı. Konferans başlamadan önce, programana alınmayacaklarını öğrenen öğrenciler...

Google Haberlere Abone ol
Salona alınmayan öğrenciler, Alman Cumhurbaşkanı'nı protesto etti

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'in ODTÜ’de düzenlenen programına yer olmadığı gerekcesiyle alınmayan bir grup öğrenci, kültür merkezine taşlarla saldırdı.

Konferans başlamadan önce, programana alınmayacaklarını öğrenen öğrenciler yolu kapatarak protesto gösterisi yaptı. Daha sonra camları merkezin camlarını kıran öğrenciler, Cumhurşkanı Gauck'un konuşmasının ardından, çıkış yolunu kapattı. Joachim Gauck'un dışarı çıkışının ardından olayların büyümesi ihtimalini göz önünde bulunduran güvenlik birimleri, salonların kapısını kapayarak katılımcıları uzun süre içeride bekletti. Bu süre içerisinde, konferansa katılanların öfkelendiği gözlendi.

Cumhurbaşkanı’nın ve konvoyunun araç yolunu kapatan öğrenciler Gauck’un geçişini engelledi. Özel güvenlik ile öğrenciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Ön kapıda yaşanan bu gerginliğin ardından, Cumhurbaşkanı Gauck ODTÜ Kültür Merkezi'nin arka kapısından çıkarıldı. Çankaya Köşkü’nün Gauck’a tahsis ettiği araç ise öğrenciler tarafından kısa süreliğine alıkonuldu. Daha sonra, özel korumalar araçları bölgeden uzaklaştırdı.

CİHAN

Yorumlar