Salihli'de Kemerdamları İlköğretim Okulu'nun kapanma kararına tepki

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Kemerdamları İlköğretim Okulu'nun, öğrenci sayısının yetersizliği sebebiyle kapatılmasına karar verildi. Bunun üzerine veliler, Kaymakam Ertan Peynircioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek’le görüşerek...

Google Haberlere Abone ol
Salihli'de Kemerdamları İlköğretim Okulu'nun kapanma kararına tepki

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Kemerdamları İlköğretim Okulu'nun, öğrenci sayısının yetersizliği sebebiyle kapatılmasına karar verildi. Bunun üzerine veliler, Kaymakam Ertan Peynircioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek’le görüşerek tepkilerini dile getirdi.

Öğrenci velilerinden Zeynep Karadelen, “Veliler olarak Kaymakam Ertan Peynircioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek Bey'e, okulumuzun kapatılmasındaki gerekçeyi sorduk. Öğrenci sayısının eksik olduğunu söylediler. Israrla diğer mahallelerdeki öğrenci sayılarını görmek istedik. 'Başka mahallelerde 37 öğrenci varken okul kapanmıyor, bizim mahallemizde 47 öğrenci var, niçin bizim okul kapanıyor?' dediğimizde çeşitli bahaneler sunuyorlar. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsa Dilek, 'Bu işleri daha fazla kurcalamayın. Ben de 4. sınıfı birleşmiş tek öğretmende okudum. Ne var bunda? Sizin çocuklarınız da okusun.' diyerek bizimle alay etti. Okulun kapanmaması için email atan kişilere geri dönerek, 'Bu işi fazla kurcalamayın.' diye tehdit ediyorlar. Biz derdimizi kime anlatacağız?” şeklinde konuştu.

Kemerdamları İlköğretim Okulu’nun mahalle halkıyla bütünleştiğini söyleyen Emine Çelebiler ise, “Alınan bu kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz, çünkü okulumuzun kapanmasıyla bir başka mahalleye taşınacak öğrencilerin velileri de mahalleden ilçeye göçe zorlanmaktadır. Mahalleden ilçeye göç başladığında, ekonomik şartlar gözönüne alındığında bu durumda velilerimiz ve öğrencilerimiz mağdur olacak.” dedi. Okullarının kapatılmaması için öğrenci velileri olarak her türlü eylemi yapacaklarını dile getiren Çelebiler, “Gerekirse çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Buradan bizlerden her seçimde destek isteyen, hangi partili olursa olsun Manisalı milletvekillerimize sesleniyorum. Bizlere bu konuda yardımcı olsunlar.” diye konuştu.

Okula Kemerdamları başta olmak üzere Pazarköy, Kurttutan, Kale ve Kemer mahallelerinden taşımalı öğrenci geldiğini vurgulayan Okul Aile Birliği Başkanı Hüdaverdi Özcan da, “Okulumuz, 1997 yılında eğitim öğretime başladı. Şu an 10 derslikte toplam 185 öğrenci bulunuyor. Okulumuzun kapatılmasıyla bu öğrencilerimiz için eğitim öğretim çileye dönecek.” dedi. CİHAN

Yorumlar