Salihli'de atık su arıtma tesisi açıldı

Manisa’nın Salihli ilçesinde yapılan atık su arıtma tesisi törenle açıldı. Tesisin ilk kademesinin, 140 bin eşdeğer nüfusa hizmet verecek şekilde planlandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Salihli'de atık su arıtma tesisi açıldı

Manisa’nın Salihli ilçesinde yapılan atık su arıtma tesisi törenle açıldı. Tesisin ilk kademesinin, 140 bin eşdeğer nüfusa hizmet verecek şekilde planlandığı belirtildi. Zafer Mahallesi’nde 6,8 hektar üzerinde kurulan tesisin işletme ön açılış törenine Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, İller Bankası İzmir 3. Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, CHP İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başkan Okay, çevre için çok önemli bir tesisi ön işletmeye almayı başardıklarını söyledi. Toplam 25 milyon liraya mal olacak bu yatırımın, önemli ve Gediz Havzası için atılmış ilk adım olduğunu söyleyen Okay, kamulaştırma çalışmaları Kasım 2007 tarihinde yapılan ve şehrin en önemli problemlerinden birine çözüm getiren tesisi hizmete sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. İller Bankası İzmir 3. Bölge Müdürü Menekşe de bu arıtma tesisiyle Gediz havzası kirlilik kaynaklarından birinin ortadan kalktığına işaret ederek, diğer il ve ilçelerin de böyle yatırımları hayata geçirmesiyle havza gibi önemli bir tarım alanının kirlilikten kurtulacağını vurguladı. Daha sonra törene katılanlara, Belediye Çevre Mühendisi Yeliz Mercan tarafından tesis gezdirilerek bilgi verildi. CİHAN

Yorumlar