Salih Mirzabeyoğlu'na tahliye kararı

İBDA-C örgütü lideri olmak iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Salih Mirtabeyoğlu, avukatı aracılığıyla yeniden yargılama talebinde bulundu. Yeniden yargılama talebi kabule değer görülen Mirzabeyoğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Salih Mirzabeyoğlu'na tahliye kararı

İBDA-C örgütü lideri olmak iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Salih Mirtabeyoğlu, avukatı aracılığıyla yeniden yargılama talebinde bulundu. Yeniden yargılama talebi kabule değer görülen Mirzabeyoğlu, ilerde telafisi mümkün olmayacak mağduriyete sebep vermemesi için tahliye edildi.

28 Şubat döneminde İBDA-C örgütü lideri olduğu iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Salih Mirzabeyoğlu'nun avukatı Hasan Ölçer, müvekkili hakkında yeniden yargılama talebinde bulundu. Talebi inceleyen ve değerlendirilmesinin kabule değer gören İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinde görevli bir üye hakim de delillerin toplanması için görevlendirildi.

Bu kararın yeniden yargılama talebinin kabul edildiği anlamına gelmediği, sadece değerlendirilmesinin kabule değer görüldüğü, yapılacak incelemenin ardından talebin değerlendirilerek karar verileceği belirtildi.

Bu kapsamda Salih Mirzabeyoğlu'na verilen ceza ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alan mahkeme heyeti, ilerde telafisi mümkün olmayacak mağduriyete sebep olabileceği ihtimalini de gözönünde bulundurarak Mirzabeyoğlu'nun tahliyesine karar verdi.

Avukat Hasan Ölçer, müvekkili Mirzabeyoğlu'nun Bolu'da yargılandığı başka bir davadan da ayrıca hapis cezasına çarptırıldığını belirterek İBDA-C davasından tahliye kararı alsa da şu aşamada cezaevinden çıkamayacağını söyledi. Mirzabeyoğlu'nun Bolu'dan aldığı cezanın, İBDA-C davasından aldığı cezaya mahsup edilmesini talep edeceklerini belirten avukat Ölçer, bu sayede cezaevinden çıkmasının mümkün olabileceğini söyledi.

Mirzabeyoğlu, halen Bolu F Tipi cezaevinde tutuklu bulunuyor. CİHAN

Yorumlar