Salatalıkla dolandırılan vatandaş alaylardan şikayetçi

Marmaris Tüketici Hakları Derneği Başkanı Mehmet Hasbioğlu, internetten dolandırıcılık olaylarının arttığını belirterek, alışverişten önce çok iyi bir pazar araştırması yapılması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Salatalıkla dolandırılan vatandaş alaylardan şikayetçi

Marmaris Tüketici Hakları Derneği Başkanı Mehmet Hasbioğlu, internetten dolandırıcılık olaylarının arttığını belirterek, alışverişten önce çok iyi bir pazar araştırması yapılması gerektiğini söyledi. Hasbioğlu, bir otelde cankurtaran olarak çalışan Yusuf Kurnaz'ın, internetten verdiği cep telefonu siparişine oyuncak telefon ve salatalık çıkması olayı hakkında açıklama yaptı.

Kurnaz’ın örnek bir davranış göstererek, başkalarının da zarar görmesini engellemeye çalıştığını ancak alay konusu edilmesinin talihsizlik olduğunu belirten Av. Hasbioğlu, “Birinin başına böyle bir olay geldiği zaman tüm kamuoyuyla paylaşsınlar ki diğer vatandaşlarımız aynı hataya düşmesin. O anlamda da Yusuf arkadaşı eleştiren veya onu ciddiye almayan birçok vatandaşımıza da uyarıda bulunmak istiyorum. Bu davranışları, esas itibariyle suç teşkil etmekte, hakaret teşkil etmekte. Burada tüm tüketicilerin yapması gereken, mağdur olan tüketiciye moral desteği vermekken onun karşısına çıkıp alay etmeleri doğru bir davranış değildir.” dedi.

Yusuf Kurnaz da dolandırılmasını basına anlattıktan sonra alay konusu edildiğinden dolayı sokağa çıkmayacak duruma geldiğini söyleyip tekrar basın mensuplarının karşısına çıktı. Başkalarının da aynı duruma düşmemesi için olayı anlattığını belirterek, “Yolda gidiyordum, birisi eline salatalık almış, kendisi Facebook’ta paylaşacakmış. Böyle fotoğraf istemeler... Videolardaki yorumlara baktım, gerçekten bunlar beni çok üzdü. Ben bu yorumları haketmemiştim. Başkaları dolandırılmasın diye basın mensuplarıyla paylaştım. Benimle alay edesiniz diye başımdan geçenleri anlatmadım. Şu devlet de ayakkabı kutusunu bir şaka olarak görüp de ayakkabı kutusunu doldurmaya devam etsin, ben de salatalık yemeye devam edeceğim. Başka bir şey demiyorum, herkese de yaptığı yorumlar için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bu arada savcılığın olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar