Sakaryaspor taraftarlarının yargılandığı dava sonuçlandı

Sakaryaspor ile Antalyaspor arasında 2008 yılında oynanan maçta çıkan olaylarda polis müdürlerinin de aralarında bulunduğu 7 emniyet mensubunu yaraladıkları ve polis araçlarına zarar verdikleri ileri sürülen taraftarların yargılandığı dava sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Sakaryaspor taraftarlarının yargılandığı dava sonuçlandı

Sakaryaspor ile Antalyaspor arasında 2008 yılında oynanan maçta çıkan olaylarda polis müdürlerinin de aralarında bulunduğu 7 emniyet mensubunu yaraladıkları ve polis araçlarına zarar verdikleri ileri sürülen taraftarların yargılandığı dava sonuçlandı. 16 sanığın ceza aldığı davada, mahkeme cezalarla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Ayrıca sanıkların 5 yıl boyunca denetime tabi tutulması kararlaştırıldı.

Sakaryaspor ile Antalyaspor arasında 2008 yılında oynanan maçta rakip takımın stada gelişi sırasında güvenlik bariyerlerini aşıp rakip takım kafilesine saldırmak istedikleri ve kendilerine engel olmaya çalışan polislere sopa, taş ve şişelerle saldırıp aralarında polis müdürlerinin de bulunduğu 7 emniyet mensubunun yaralanmasına neden oldukları, maç sonrası Antalyaspor kafilesinin ve seyircisinin stattan ayrılışı sırasında da 5 polis aracına zarar verdikleri öne sürülen Sakaryasporlu taraftarların yargılandığı dava sonuçlandı.
Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 31. celsede karara bağlandı.
Mahkeme, 15 sanığı, birden fazla kişi ile birlikte hareketle kamu görevlilerine karşı zincirleme direnme suçundan 15 ay hapis cezasına çarptırdı. 18 yaşından küçük olan bir sanık ise aynı suçtan 10 ay hapis cezası aldı. Mahkeme, cezalarla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanıkların 5 yıl süreyle denetime tabi tutulması karar altına alındı.

Kamu malına zarar verme suçundan 1 sanığa 1 yıl hapis cezası verildi. Cezayı erteleyen mahkeme, sanığın 2 yıl süreyle denetime tabi tutulmasını kararlaştırdı. 14 sanık kamu malına zarar verme suçundan beraat etti. CİHAN

Yorumlar