Sakaryalı kamyoncular 'K Belgesi' için artık Bolu'ya gitmek zorunda kalmayacak

Doğu Marmara Kamyoncu Kooperatifleri Üst Birliği Başkanı Ali Dayıoğlu, nakliyeciler için geçerli olan K türü ve diğer belgelerin yeniden Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından verilecek olmasının kendileri açısından sevindirici...

Google Haberlere Abone ol
Sakaryalı kamyoncular 'K Belgesi' için artık Bolu'ya gitmek zorunda kalmayacak

Doğu Marmara Kamyoncu Kooperatifleri Üst Birliği Başkanı Ali Dayıoğlu, nakliyeciler için geçerli olan K türü ve diğer belgelerin yeniden Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından verilecek olmasının kendileri açısından sevindirici olduğunu söyledi.

SATSO 19. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı da olan Dayıoğlu, yıllardır SATSO tarafından verilen K türü ve diğer belgelerin yılbaşından itibaren Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Bolu’daki Bölge Müdürlüğü’nce verildiğini belirterek, “Bu haliyle ulaşımla uğraşan Sakaryalılar için büyük eziyetti. Bolu’ya gidip gelmek bir tarafa belgelerde işlemler hızlı olmuyordu. Alınan karar geç de olsa bizi çok sevindirdi.” dedi.

Dayıoğlu, belgelerin SATSO tarafından verilmesi için yaptıkları girişimlerin olumlu sonuç vermesini sağlayan Ulaştırma Bakanı başta olmak üzere, tüm bürokratlara teşekkür ederken, “Bunda en büyük pay sahibi olan AK Parti Sakarya Milletvekilimiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a ve SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul’a ve 19. Meslek Komitesi’ne kamyoncu kooperatifleri olarak minnetlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

Bu arada, C 2 TIR karnelerinin de halen bölge müdürlüğü tarafından verilmeye devam edildiğini söyleyen Başkan Dayıoğlu, “Bu belgelerin de biran önce SATSO’daki tecrübeli olan ilgili birim tarafından verilmesini bekliyoruz. Bu konuda çok önemi arz ediyor.” diye konuştu. İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda da eksiklik olduğunu belirten Dayıoğlu, “5 kişi çalıştıran da bir kişi çalıştıran da aynı bedeli ödüyor. Bu konuda da yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bu, dakika üzerinden olabilir.” dedi.

CİHAN

Yorumlar