Sakaryalı işadamları yatırım için Adana’ya geldi

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD) üyesi bir grup işadamı kentin ekonomik yapısını yerinde incelemek ve ikili iş görüşmeleri yapmak üzere Anadolu Girişimci İşadamları Derneği’nin (AGİD) davetlisi olarak Adana’ya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sakaryalı işadamları yatırım için Adana’ya geldi

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD) üyesi bir grup işadamı kentin ekonomik yapısını yerinde incelemek ve ikili iş görüşmeleri yapmak üzere Anadolu Girişimci İşadamları Derneği’nin (AGİD) davetlisi olarak Adana’ya geldi. TEMSA ve Kıvanç Tekstil başta olmak üzere OSB’deki bir çok fabrikayı da gezecek olan Sakaryalı işadamları yatırım imkanlarını görüşmek üzere AGİD üyeleriyle görüş alışverişinde bulunacak.
AGİD yönetim kurulu üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen SAGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Karavil başkanlığındaki Sakaryalı işadamı heyetine Adana ekonomisi hakkında bilgiler verildi.

AGİD Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat Komitesi Başkanı Hakkı Polat, Genel Sekreter Kamil Üzüm, Yönetim Kurulu Üyeleri Muammer Beluk, Haluk İncecik, Mehmet Özdoğru’nun ev sahipliğini yaptığı toplantıda Adana’da faaliyet gösteren işadamları ile ticaret yapmaya geldiklerini söyleyen Kadir Karavil, Sakarya’nın otomotiv ağırlıklı ekonomiye sahip olduğunu kaydetti. Sakarya’daki büyük otomotiv fabrikaları sebebiyle teşvikten yararlanamadıklarını ifade eden Karavil, “OSB’lerde yerler doldu. İnşaatta ise kentsel dönüşümle hareketlilik yaşanıyor. Sakaryalı işadamları olarak Çukurova’nın bereketinden yararlanmak için Adanalı firmalarla iş yapmaya geldik.” dedi.

Adana denince ilk önce pamuğun akla geldiğini söyleyen AGİD Başkan Yardımcısı Hakkı Polat da, orta ölçekli müteşebbislerin çoğaldığını ifade etti. Adana’nın, Güneydoğu’yu İç Anadolu’ya ve Batı’ya bağlayan durak noktası olduğunu belirten Polat, “Göç alan bir kent olarak Adana’da işsizlik fazla. Türkiye’ye üretmeyi ve fabrikacılığı öğreten şehir Adana’dır. Türkiye’nin ilk fabrikası kentimizde açıldı. Sakaryalı işadamlarını ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah birlikte güzel işlere imza atarız.” Diyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar