Sakarya'da Tehlike Devam Ediyor

Sapanca Gölü havadan böyle görüntülendi.

Google Haberlere Abone ol
Sakarya'da Tehlike Devam Ediyor

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu havzası olan, ancak son bir yıllık süre içinde kuraklığın etkisiyle alınan suyun kaynaklarla giren sudan fazla olması nedeniyle sahilden 70-80 metre çekilme görülen Sapanca Gölü'ndeki tehlike havadan görüntülendi.
Sapanca Gölü'ne adını veren Sapanca ilçesi tarafından havadan yaklaşık 100 metre yükseklikte çekilen görüntülerde göldeki suların ne kadar azaldığını kayıtlarda görmek mümkün. Özellikle gazetecilerin sık sık görüntüledikleri su azalması haberlerine konu olan Sapanca sahilindeki iskelenin havadan çekilen görüntülerde yaklaşık 50 metre göl sularının çekildiğini görmek mümkün.
Kamera kayıtlarında gölde su seviyesinin azalması açık bir şekilde görülüyor.
İçme suyu havzası olan Sapanca Gölü, son yıllarda su kullanımının artmasına rağmen bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle gündeme geldi. Sakarya'nın içme suyu havzası olan Sapanca Gölü'nden Sakarya'da yaşayan 700 bin kişi yararlanıyor. Son olarak Yuvacık Barajında suların azalmasıyla Sapanca Gölü'nden Yuvacık'a yaklaşık 20 milyon metreküp çekilirken, sanayi kuruluşlarının kullandıkları sularla birlikte gölde bir yıl içerisinde yaklaşık 170 milyon metre küp su alındığı belirtiliyor:
Buna karşılık bölgede yağışların yeterli olmaması nedeniyle göldeki su seviyesi kış aylarında 30.50 seviyesinde bulunuyor.

Yorumlar