Sakarya'da 'kırmızı kart' tartışması sürüyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul’un, önceki gün yaptığı açıklamada, yaptıkları çalışmalarda milletvekilleri ile aynı dili konuşamadıkları, bu sebeple kırmızı kart çıkardıklarını belirtmesine, AK Parti Sakarya Milletvekili ve TBMM.

Google Haberlere Abone ol
Sakarya'da 'kırmızı kart' tartışması sürüyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul’un, önceki gün yaptığı açıklamada, yaptıkları çalışmalarda milletvekilleri ile aynı dili konuşamadıkları, bu sebeple kırmızı kart çıkardıklarını belirtmesine, AK Parti Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün’de tepki gösterdi.

Kösemusul’un açıklamasına AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’dan sonra Üstün'den de tepki geldi. Üstün, yaptığı yazılı açıklamada, Kösemusul’un bir takım yersiz, gereksiz ve doğru olmayan beyanlarda bulunduğunu bildirdi. Kösemusul’un milletvekillerini hedef alan ve gelişi güzel olarak nitelendirdikleri açıklama ile ne yapmak istediğini tam olarak anlayamadıklarını vurgulayan Üstün, "Sakarya milletvekilleri, AK Parti iktidarı döneminde toplumun değişik kesimlerinin sorunlarına karşı son derece duyarlı olmasının yanı sıra, iş dünyasının da sorunlarına karşı her zaman ilgili olmuşlar ve çözüm odaklı çalışmışlardır." dedi.

Deprem ile birlikte ekonomisi çökmüş, alt yapısı harap olmuş, nüfusu göç veren bir Sakarya’dan; ekonomik olarak ihracatta 9. Sıraya yükselen bir Sakarya olduğunu ifade eden Üstün, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sosyo ekonomik gelişmişlik sıralamasında 23. Sıradan 18. sıraya çıkmış, duble yollarla ve alt yapısı ile yeniden şekillenmiş, nüfusu 720 binlerden 920 binlere ulaşan ve adeta küllerinden yeniden doğan bir Sakarya ortaya çıkmıştır. Bu konuda sayfalarca örnek gösterebiliriz. Ancak sadece SATSO Başkanı’nın konuşma metnindeki yatırımlara bir göz atsak bile milletvekillerimizin Sakarya ekonomisi ve iş dünyası ile ne kadar yakından ilgili olduklarını başkanın konuşmasından çıkarmak mümkün olacaktır."

2002’de AK Parti iktidar olduğunda Sakarya’da sadece 2 adet OSB varken, bu sayının bu gün 10’a yükseldiğini hatırlatan Üstün, "Bu çabaları görmezden gelmek ve kendine mal etmek büyük haksızlıktır. Yukarıda verdiğimiz örnekleri de elbette çoğaltabiliriz.Bu büyümede başta milletvekilleri olmak üzere herkesin payı vardır. Zaten girmiş olduğumuz 3 genel seçimden de oylarımızı artırarak başarı ile çıkmamız bunun başka bir göstergesidir. 2015’te genel seçimler yapılacaktır. O zaman isteyen istediği yere aday olabilir, istediği kişileri destekleyebilir. Son kararı verecek olan bu necip millettir." şeklinde konuştu.

Kösemusul, meclis üyeleri ile yaptıkları bir çalışma sonucunda, iş dünyasının çok önemsediği sorunlarda milletvekillerini yanlarında göremediklerini, aynı dili konuşmadıklarını belirterek, "Milletvekillerine kırmızı çıkartıyoruz." demişti.
CİHAN

Yorumlar