Sakarya'da bir şube müdürü, komiser ve polis açığa alındı

Sakarya'da 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında görevden alınarak pasif görevlere verilen eski istihbarat şube müdürü, 1 komiser ve 1 polis memuru, yasa dışı dinleme yapıldığı iddialarıyla ilgili başlatılan idari soruşturma...

Google Haberlere Abone ol
Sakarya'da bir şube müdürü, komiser ve polis açığa alındı

Sakarya'da 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında görevden alınarak pasif görevlere verilen eski istihbarat şube müdürü, 1 komiser ve 1 polis memuru, yasa dışı dinleme yapıldığı iddialarıyla ilgili başlatılan idari soruşturma kapsamında açığa alındı.

Yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen idari soruşturma kapsamında, birer mülkiye ve polis başmüfettişin yaptığı inceleme sonrası eski İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça, aynı şubede görevli 1 komiser ve 1 polis memuru açığa alındı. Açığa alınan şube müdürü, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında 23 Aralık'ta görevinden alınarak pasif göreve verilmişti. Açığa alınan diğer komiser ve polis de şubeden alınarak pasif görevlere kaydırılmıştı.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nde polis müdürü, komiser ve polislerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi görevlerinden alınarak değişik şubelere ve karakollarda görevlendirilmişti.

CİHAN

Yorumlar