Sakarya'da bayramın ilk günü 1 kişi boğuldu, 300'den fazla kişi kurtarıldı

Sakarya'nın Karadeniz sahilinde bayramın ilk gününde serinlemek için denize giren 1 genç boğuldu, 300'den fazla kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Sakarya’nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde denizde boğulma tehlikesi geçiren 300'den fazla...

Google Haberlere Abone ol
Sakarya'da bayramın ilk günü 1 kişi boğuldu, 300'den fazla kişi kurtarıldı

Sakarya'nın Karadeniz sahilinde bayramın ilk gününde serinlemek için denize giren 1 genç boğuldu, 300'den fazla kişi boğulma tehlikesi geçirdi.

Sakarya’nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde denizde boğulma tehlikesi geçiren 300'den fazla kişi, plajdaki cankurtaranlarca sudan çıkarıldı. 25 kişi hastaneye sevk edildi.

Aşırı sıcak nedeniyle bunalan tatilciler, bayram tatilini fırsat bilerek sahillere akın etti. Sakarya’da Karadeniz'e sahili bulunan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde vatandaşlar kumsalları doldurdu. Dalgalı denize giren 300'den fazla kişi boğulma tehlikesi yaşadı. Ailesiyle birlikte tatil için Kocaali ilçesine gelen Yiğit Çiftçioğlu (16), serinlemek için girdiği denizde boğuldu. Gencin cansız bedeni cankurtaran ekibince sudan çıkartıldı.

47 kilometrelik sahil şeridinde görev yapan cankurtaranlar, gün boyu boğulma vakalarına müdahale ederek, çok sayıda kişiyi boğulmaktan kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, cankurtaranlar bayramın ilk günü Karasu, Kocaali ve Kaynarca'da 353 boğulma vakasına müdahale etti. Kurtarılanlardan 25'i ise çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı cankurtaran ekibinin amiri Şaban Küçükosman; Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde yaklaşık 47 kilometrelik sahil şeridinde 30 kişilik ekiple 16 gözetleme kulesinde görev yaptıklarını söyledi. 5 jetski ile boğulma olaylarına hızlı şekilde müdahale ettiklerini kaydeden Küçükosman, "Bayramın birinci günü 353 kişiyi boğulmaktan kurtardık. Maalesef bir kişi Kocaali ilçesinde boğuldu. Ekibin hepsi ,konusunda eğitim almış, sertifikalı kişilerden oluşuyor. Vatandaşlar deniz dalgalı olduğu halde ve bizim ikazlarımıza rağmen yine giriyorlar." dedi. CİHAN

Yorumlar