Sakarya Valisi Coş darbe girişimini kınadı

Sakarya Valisi Coş: "(Darbe girişiminde bulunanlar) Ordumuzdan gasp ettikleri silahlarla milletimize karşı her türlü şiddeti uygulayarak, nasıl bir düzen vadettikleri ortaya çıkmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Sakarya Valisi Coş darbe girişimini kınadı
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunanların, ordudan gasp ettikleri silahlarla millete karşı her türlü şiddeti uyguladıklarını, bunların nasıl bir düzen vadettiklerinin ortaya çıktığını belirtti.

MHP İl Başkanı Levent Bülbül'ü ziyaret eden Coş, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe teşebbüsünün millet duvarına çarparak sonuçsuz kalması noktasında Sakarya'nın kendisine yakışanı yaptığını söyledi.

Valilikten sonra Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve diğer kritik yerlerin de işgal edilmesi için plan yapıldığını, bu maksatla İzmit'ten tank birliği getirildiğini bildiklerini, ancak bunların vatandaşın göğsünü siper etmesiyle önlendiğini anlatan Coş, "Ordumuzdan gasp ettiği silahlarla milletimize karşı her türlü şiddeti uygulayarak, Türk askerine asla yakışmayan şerefsizlikleri icra etmek suretiyle nasıl bir düzen vadettikleri ortaya çıkmıştır." dedi.

Darbe girişimine karşı gösterdikleri duruştan ötürü siyasi parti başkanlıklarına teşekkür eden Vali Coş, "Allah, tekrar bize zor günler göstermesin. Kardeş kavgasına vesile olabilecek, milletimizin birlik ve beraberliğine zarar verebilecek yaklaşımları, tehditleri ve tehlikeleri, Cenab-ı Hak bizden uzak kılsın. 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım.' diyoruz." ifadesini kullandı.

Coş, bir gazetecinin "darbe girişimi İstanbul ve Ankara'dan sonra en çok neden Sakarya'da yaşandı" şeklindeki sorusuna karşılık şunları söyledi:

"Darbenin başarıya ulaşması için Ankara ve İstanbul'un ele geçirilmesi şart. Tabi bu arada Sakarya önemli bir buluşma noktasını, kavşağı teşkil ediyor. Burayı da kontrol altına almak istemiş olabilirler. Bir de Sakarya'nın genel karakteri olarak haksızlığa karşı sadece buğuz ederek değil, eliyle, diliyle karşı çıkacağını tahmin ettikleri için vatandaşın gözünü korkutmak, yıldırmak, oluşabilecek reaksiyonu kontrol altına alabilmek için olabilir. Bizimkiler faraziye, o mudur, bu mudur bilmiyorum."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin darbe girişimine karşı tutumuna da değinen Coş, beklenen, olması gereken, milletin arzu ettiği istikamette pozisyon aldıklarını düşündüğünü belirtti. Coş, "Bu tablo milletimizin büyük takdirini kazanmıştır. Ben de bir vali, kamu görevlisi olarak değil, vatandaş Hüseyin Avni Coş olarak bu kanaatimi izhar edebilirim." dedi.

Yorumlar