Sakarya Nehri'nden her gün 3 kamyon çöp toplanıyor

Sakarya Nehri’nin çöplüğe dönmüş hali görenleri şaşırttı. Nehirden her gün 3 kamyon çöp toplanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Sakarya Nehri'nden her gün 3 kamyon çöp toplanıyor

Sakarya Nehri’nin çöplüğe dönmüş hali görenleri şaşırttı. Nehirden her gün 3 kamyon çöp toplanıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce yapımı tamamlanarak enerji üretimine başlayan Hidroelektrik Santrali, (HES) nehirdeki kirliliği de ortaya çıkardı. Geyve bölgesinde özel bir şirkete ait HES ile Adasu HES arasında 60 kilometrelik alanda bulunan katı atıklar, Adasu HES'in regülatöründe toplanıyor. Buradaki atıklar Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) temizleme aracı ile toplanarak Katı Atık Depolama Sahası’na götürülüyor.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, yaptığı açıklamada, dünyadaki en çevreci HES örneklerini inceleyerek hayata geçirdikleri proje ile balık geçişleriyle, nehrin yatağını düzenlemesiyle, Sakarya Nehrine olumlu katkılar sağladıklarını söyledi. Keleş, "HES’in diğer olumlu katkısı da; nehrin 60 kilometrelik bölümündeki katı atıkların temizlenmesini sağlamasıdır." dedi.

Nehirdeki katı atıkların temizlenmesi için özel bir araç hazırlattıklarını dile getiren Rüstem Keleş, şu bilgileri verdi: "Santralimizin regülatöründe toplanan atıkları temizlemek için özel bir araç hazırlattık. Bu araç regülatör önünde biriken atıkları topluyor. Günde ortalama 3 kamyon katı atık bu sayede temizleniyor. Bu atıklar Sakarya Nehri üzerinden Karadeniz’e dökülüyordu. HES sayesinde hem Sakarya Nehri hem de Karadeniz artık daha da temiz."
CİHAN

Yorumlar