Sakarya 'demokrasi nöbeti'ne devam ediyor

Sakarya'da demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar birlik ve beraberlik mesajı verdi

Google Haberlere Abone ol
Sakarya 'demokrasi nöbeti'ne devam ediyor
SAKARYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlarda bir araya gelen vatandaşlar, tepkilerini dile getirdi, birlik ve beraberlik mesajında bulundu.
Demokrasi Meydanı'nda toplanan on binlerce kişi, Türk bayrakları taşıdı, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza" sloganları attı.

Düzenlenen mitingde bir konuşma yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, birlik ve beraberlik içinde demokrasiye sahip çıkmak için toplandıklarını söyledi.
Meydanda her etnik kökenden ve partiden vatandaşların olduğunu dile getiren Toçoğlu, şöyle dedi:

"Hep beraber vatanımıza sahip çıkıyoruz. Dertleri önce başımızdaki lideri, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı devre dışı bırakmaya çalışıyorlar. İşte bu meydanlardaki vatandaşlarımızla tarihimizde ilk defa bu cuntacılara, 'Dur' dedik. Tarih yazıyoruz. Cumhuriyet tarihinde bizim yaşadığımız dördüncü darbe bu. Artık millet, 'Durun ey eşkiyalar. Bu milleti size teslim etmeyiz' dedi. Bunu söylemeye devam edeceğiz."

-"Demokrasi bekçilerinden birlik mesajı"

Demokrasi Meydanı'nda 10 gündür bekleyen özel bir şirkette çalışan Aydın Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla ailesiyle meydanlara çıktıklarını söyleyerek, "Türkiye Cumhuriyeti, MHP'lisiyle, CHP'lisiyle ve AK Parti'lisiyle bir bütündür. Hep birlikte bu devlete sahip çıkacağız. Kanımızın son damlasına kadar birlik olacağız. Cumhurbaşkanımız bizlere, 'Evlerinize dönün' diyene kadar dönmeyeceğiz." dedi.

Demokrasi nöbetini sürdüren Gökhan Sümbül de 15 Temmuz darbe girişiminden beri meydanlarda olduklarını belirterek, "Biz eski Türkiye değiliz. Bunu tüm dünya duysun. Hangi partiden, ne olursa olsun buradayız. Bu parti meselesi değil ülke meselesi. Gerekirse kanımın son damlasına kadar bu ülke için savaşmaya hazırım. Hep birlikte sonuna kadar bu devletin hizmetindeyiz." diye konuştu.

Yorumlar