Sakarya'da 5 şüpheli tutuklandı

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneğine yönelik operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 5 şüpheli tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Sakarya'da 5 şüpheli tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneğine (SAGİAD) yönelik operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen, 4 iş adamı ve dernek avukatı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ'ye finans sağladıkları iddiasıyla SAGİAD'a düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 5 şüphelinin savcılıktaki sorgusu tamamlandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan iş adamları Ali İhsan Ayaz, Ünal Ünalan, Gökhan Aygen, Adnan Şimşek ve dernek avukatı Nurullah Sayar tutuklandı.

FETÖ'ye finans sağlandığı iddiasıyla SAGİAD'a düzenlenen operasyonda söz konusu 5 kişi gözaltına alınmış, bazı zanlıların cüzdanlarından "F" serisi 1 dolarlık banknotlar çıktığı öğrenilmişti.

SAGİAD'a daha önce düzenlenen operasyonda ise 22 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 11'i tutuklanmış, 11'i ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yorumlar