Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu: Çocuklar sizi koruyamadık bizi affedin

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı avukat Leyla Ekmen Epözdemir, çocukları koruyamadıkları için özür diledi. Epözdemir, çocukları koruyacak önleyici ve iyileştirici tedbirlerin alınmasını ve bunun tüm kurumların birincil...

Google Haberlere Abone ol
Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu: Çocuklar sizi koruyamadık bizi affedin

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı avukat Leyla Ekmen Epözdemir, çocukları koruyamadıkları için özür diledi. Epözdemir, çocukları koruyacak önleyici ve iyileştirici tedbirlerin alınmasını ve bunun tüm kurumların birincil görevi olması gerektiğini böyledi.

Leyla Ekmen Epözdemir, çocuk cinayetleri ve tecavüzleri nedeniyle kaygılı, acılı olduklarını ifade ederek, “Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın, çocuklara 'çığlık atın' önerisine katılıyor, biz bu çığlığı çocuklar öldürülmesin, taciz ve tecavüze uğramasın diyerek toplum olarak atmayı öneriyoruz." dedi.

Son günlerde kaçırılan ve bazıları öldürülen çocuklarla ilgili açıklama yapan Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı avukat Leyla Ekmen Epözdemir, çocuklardan şu ifadelerle af diledi:

“Bizi affedin çocuk ölümleri nedeniyle. Bizi affedin sizi hunharca öldürülmekten koruyamadığımız için. Bizi affedin sizi istismar ve tecavüzden koruyamadığımız için. Bizi affedin hala sizi koruyacak bütüncül bir politika oluşturmadığımız için. Bizi affedin sizden daha önemli bulduğumuz sorunlarla uğraştığımız için. Bizi affedin çocuk politikası oluşturamadığımız için. Bizi affedin sizi tehlikeli bulup tehlikede olduğunuzu unuttuğumuz için. Bizi affedin size zarar verenlere yargılama sürecinde toleranslı baktığımız için. Bizi affedin çocuk hak ihlallerinde sessiz kaldığımız için. Bizi affedin sizi koruyacak tedbirleri oluşturma yerine sadece sanığı cezalandırarak sorunu çözebileceğimizi düşündüğümüz için. Bizi affedin sizi birey olarak görmediğimiz için. Bizi affedin imzaladığımız sözleşmeleri hayata geçirmekte hantallığımız için. Bizi affedin size verilen sözleri yerine getirmediğimiz için.”

"TOPLUM OLARAK ÇIĞLIK ATMALIYIZ"

Çocuk cinayetleri ve tecavüzleri nedeniyle kaygılı, acılı olduklarını vurgulayan Epözdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın, çocuklara 'çığlık atın' önerisine katılıyor, biz bu çığlığı çocuklar öldürülmesin, taciz ve tecavüze uğramasın diyerek toplum olarak atmayı öneriyoruz. Çocukların gözlerinin içine bakarak ‘Kusura bakmayın, sizin için cezaevleri, mahkemeler inşa ettik ancak sizi koruyacak tedbirleri oluşturamadık’ deme utancını yaşamak istemiyoruz. Artık tek bir çocuğun bile öldürülmesine, tecavüze uğramasına tahammülümüz kalmadığını, acilen çocukları koruyacak önleyici ve iyileştirici tedbirlerin alınmasını ve bunun tüm kurumların birincil görevi olduğunu kamuoyuna hatırlatırız.”

CİHAN

Yorumlar